FAM
Soko Banja

FAM
KulturaPoslednje VestiProkuplje

KUD ,,Abrašević“ organizuje koncert „Južna pruga“

PROKUPLJE- U prokuapčkom Domu kulture, sutra u 19 časova i 30 minuta, Kulturno umetničko društvo ,,Abrašević“, organizuje koncert „Južna pruga“.

-Pripremili smo pesme i igre iz Južne i Jugoistočne Srbije. Pozivamo ljubitelje srpske narodne pesme i igre da dođu na naš koncert i zajedno sa nama uživaju u njemu. Ono po čemu se pamtimo i prepoznajemo jeste da se naša publika uvek dobro provede i razveseli sa nama, rekao je organizator folkornih aktivnosti u KUD „Abrašević“ i koreograf Goran Denić.

On je istakao da je u ovoj ustanovi kulture trenutno u toku upis novih članova u KUD „Abrašević“

-Zapravo upis stalno traje, jer želimo da svima, koji vole našu tradicionalnu nošnju, pesmu i igru, omogućimo da postanu deo nas i sa nama provode prijatne trenutke druženja u našem gradu, ali i na različitim gostovanjima, na koja odlazimo u toku godine. Zainteresovani mogu da nas posete i upišu se utorkom i četvrtkom u 18 časova i tako postanu deo svega onoga što čini ovu veliku porodicu, istakao je Denić.

Kako je naveo, KUD „Abrašević“, broji oko 100 članova u pet ansambala.

-Najstariji ansambl čine veterani, odmah uz njih su stariji omladinci, koji uglavnom nisu u Prokuplju, zatim mlađi omladinci, gde vežbaju osnovci i srednjoškolci, koji su veoma aktivni. Potom sledi stariji dečiji ansambl, koga čine školarci do četvrtog razreda osnovne škole i mlađi dečiji, u kome korake uče predškolci, naglasio je organizator folkornih aktivnosti u KUD „Abrašević“ i koreograf Goran Denić.

On je pozvao sve ljubitelje srpske tradicionalne igre, da dođu i postanu članovi ovog društva, ali i deo ove velike i uspešne folklorne porodice, koja je svakim danom sve brojnija.

100% LikesVS
0% Dislikes

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ovu web lokaciju štiti Google reCAPTCHA - Politika privatnostii - Uslovi korišćenja zaštite

Pogledajte takođe
Close
Back to top button