KulturaPoslednje VestiProkuplje

Kulturno-obrazovni centar i učesnici radionice darivali uskršnja jaja

PROKUPLJE- U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Uskrsu, Kulturno obrazovni centar“Toplica“ organizovao je likovnu radionicu tokom koje su učenici  Osnovnih škola „Ratko Pavlović Ćićko“ i „9.oktobar“ ofarbali i oslikali više od stotinu jaja koja simbolišu usksnuće i veru u novi život.

Tako su baš u skladu sa onim što i simbolizuju, prestavnici KOC-a, direktor Bojan Milenković sa sardnicima i učesnicima radionice, uskršnja jaja darivali Kovid odeljenju Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ i  Kovid ambulanti Doma zdrvavlja u Prokuplju.

– U znak zahvalnosti za sve što ste tokom pandemije učinili za naše građane, što ste predano i odgovorno radili svoj posao koji nije nimalo lak, naša ustanova i učenici, naši najdraži saradnici, želimo da vam se zahvalimo i uručimo ove simbolične poklone. Nadamo se da će uskršnja jaja u čijoj izradi su deca ugradila mnogo ljubavi, mašte i kreativnosti, obradovati  pre svega pacijente, ali i sve zaposlene u ovim zdravstvenim ustanovama, izjavio je direktor KOC-a Bojan Milenković i istakao da ova ustanova nastoji da organizovanjem prazničnih radionica  pomogne deci da iskažu svoj talenat i umeće, ali i da darivanjem svojih radova ulepšaju drugim ljudima praznike i pokažu najveću ljudsku vrednost, pažnju i humanost.

Direktorka Opšte bolnice, Snježana Arsić, ovom prilikom se zahvalila  učenicima i predstavnicima KOC-a za ovaj lep i humani gest i deci uručila slatke uskršenje poklone. Ispred Doma zdravlja zahvalnost je izrazila i v. d. direktorka ove ustanove, Verica Bojičić Ilić, koja je kazala da im je današnji dan lepši, radosniji, obojen najlepšim bojama i da će uskršnja jaja biti podeljena prvenstveno deci, a da će zaposleni uživati u lepoti koju nose simboli najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Likovnu radionicu u organizaciji KOC-a vodio je nastavnik likovne kulture, Vladan Labović, koji je mladim umetnicima pomogao da raznim tehnikama i ukrasima oslikaju uskršnja jaja

-Ove godine radionice su organizovane u  kabinetima osnovnih škola „Ratko Pavlović Ćićko“ i „9. oktobar“, gde su učenici imali potpunu slobodu u likovnom izrazu. Tako su i nastali zanimljivi radovi, među kojima  su „Zvazdano nebo“ Van Goga, trodimenzionalni prikazi, simboli  hrišćanstva, gde su deca koristila akrilne boje i razne ukrase, kazao je Labović.

Ovom prilikom direktor KOC-a Bojan Milenković uručio je zahvalnice nastavnicima likovne kulture Vladanu Laboviću i Branku Vukajloviću odnosno školama koje su učestvovale u radionici. Zahvalnice su primile direktorka OŠ “Ratko Pavlović Ćićko“, Vesna Todorović, kao i direktorka škole „9.oktobar“, Ljiljana Veković, koje su  naglasile značaj dugogodišnje saradnje između škola i Kulturno-obrazovne ustanove „Toplica“ u Prokuplju.

A ta saradnja ogleda se prvenstveno u zajedničkim aktivnostima i realizaciji prazničnih radionica u kojima deca, pored znanja i talenta imaju priliku da pokažu humanost i čovekoljublje.

50% LikesVS
50% Dislikes
Više
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button