U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Kuršumličanka osvojila Mont Everest i razvila srpsku zastavu

Autor 2 juna 2019

KURŠUMLIJA- Dolores Al Šeleh (29), čija je majka iz Kuršumlije a otac iz Jordana, popela se na krov sveta-Mont Everest, i razvila srpsku zastavu. Dolorest živi u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dragana Rajblović (50) prva je Srpkinja koja je osvojila Mont Everest, a donedavno je bila i jedina: sada, 12 godina kasnije, u tom podvigu uspela je i Dolores Al Šeleh. Njeno dostignuće je višestruko: imajući u vidu da ona živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, da joj je majka iz Kuršumlije, ali da je po ocu Jordanka, usponom na Everest Dolores je postala prva Jordanka, ali i prva žena iz Arapskih Emirata koja se popela na najviši vrh sveta.

– Evo mene, stojim na vrhu sveta i ponosna sam što mogu da kažem da sam prva Jordanka na Everestu, prva Arpakinja koja je prišla sa prolaza Nort Kol, a druga Srpkinja. Bez reči sam. Ovo su bila najduža dva meseca u mom životu i najduži dan uspona, pun srećnih i tužnih priča, nakon godina napornog rada i kompromisa – napisala je Dolores na Fejsbuku.

Najviši vrh sveta, Mont Everest, visok je 8.840 metara, deo je himalajskog lanca, a lociran je na granici između zone Sagarmata u Nepalu, i autonomne regije Tibet u Kini. Dolores je uspela da ga osvoji prošlog četvrtka, tačno u 10.15 časova, a još uvek je u povratku ka Dubaiju, gde inače živi.

Pročitajte i...  U Grguru održana manifestacija "Selo slavi šljivu", Vučić poslao izaslanika

Šeleh je izjavila da je cilj njenog penjanja bio da skrene pažnju na promovisanje korištenja obnovljive energije i zdrav načina života.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467205

2 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

12 komentara za “Kuršumličanka osvojila Mont Everest i razvila srpsku zastavu”

  1. A JAVSTO OSVOJIH PANČIĆEV VRH BICIKLOM KOga bolo kurac ??

  2. Bila je sportista godine 2017. u UAE!

  3. Monika Seleš, Laslo Đere….branili su i brane boje naše zastave.Neupućeni, pročitajte nešto.

  4. Anonimni

    Bravo Dolores

  5. Udruzenje

    Svaka cast Dolores. Ovim se cinom Kursumlija uzdigla na krov sveta. Srbija je na krovu sveta. Srbija je lider u mnogim oblastima.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up