KuršumlijaPoslednje VestiSport

Kuršumlija ne mora da brine za budućnost sporta

KURŠUMLIJA- Za vikend je u Sokobanji održano regionalno finale “Dunav osiguranje Sportske igre mladih”, gde su se takmičili najbolji pojedinci i ekipe iz Niša, Kraljeva, Kruševca, Surdulice, Sokobanje i naše Kuršumlije koju su predstavljali sportisti u muškom i ženskom basketu, ženskoj odbojci, muškom i ženskom fudbalu kao i dve ekipe u igri između dve vatre u starijoj kategoriji i jedna u mlađoj. Tu su bili i predstavnici u atletici što je ukupno činilo preko 100 sportista i trenera iz Kušumlije. Zlatnu medalju i plasman na Državno finale ostvarili su neprikosnoveni “Atomski mravi” koji će ove godine imati društvo na Zlatiboru jer je i mlađi uzrast iste ekipe pobedio i takođe ostvario plasman dalje

Srebrnu medalju nam donose fantastične devojke iz “Kolibrija”, bolja u finalu je bila ekipa iz Kruševca, kao i Andrijana Gojković koja je u trci na 60 metara osvojila drugo mesto! Takođe srebrni su i  mali fudbaleri 2010. godište i mlađi!

Ostale ekipe su se hrabro borile ali nisu uspele da dođu do medalje, tu pre svega mislimo na odbojkašice kao i mušku i žensku ekipu u basketu.

Atomske mrave već početkom jula meseca očekuje Državno finale na Zlatiboru, gde će pokušati da ostvare plasman za Međudržavno finale u Splitu.

– Pohvalio bih još jednom sve naše učesnike, koji su svojim igrama, ponašanjem i rezultatom još jednom opravdali svoje učešće i pokazali da Kuršumlija ne mora da brine za budućnost sporta. Zahvalio bih se svim profesorima fizičke kulture, trenerima, učiteljima koji su ove godine učestovovali u organizaciji igara, a posebno Opštini Kuršumlija i Sportskom centru na obezbeđivanju idealnih uslova za organizaciju – kaže Nikola Milijanović, koordinator igara za Kuršumliju.

50% LikesVS
50% Dislikes
Back to top button