U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Kuršumlija: Ograničeno radno vreme ugostiteljskih i trgovinskih objekata

Autor 14 jul 2020

KURŠUMLIJA- Komandant opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, na osnovu Odluke o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Kuršumlija br. II-87-98/2020-2 od 09.07.2020. godine, Izveštaja Doma zdravlja Kuršumlija br. 1748 od 09.07.2020. godine, člana 43. i 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“, broj 87/2018.) i na osnovu člana 17. Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije („Službeni glasnik RS“, broj 27/2020), Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija, na sednici održanoj dana 13.07.2020. godine doneo je:

N A R E D B U

OGRANIČAVA SE  radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionca, objekata brze hrane i drugih ugostiteljskih objekata) tako da radno vreme  može biti od 07.00 do najkasnije 22.00 časa u toku dana, do kada su gosti dužni da napuste objekat, a vlasnici objekta da objekat zatvore.

Pročitajte i...  Na infektivnom odeljenju u Prokuplju manji broj zaraženih koronom

U otvorenim prostorima i baštama ugostiteljskih objekata radno vreme na teritoriji opštine Kuršumlija može biti od 07.00 do najkasnije 23.00 časa u toku dana, do kada su gosti dužni da napuste objekat, a vlasnici objekta da objekat zatvore.

Navedeno radno vreme ugostiteljskih objekata iz prethodna dva stava odnosi se kako na radne dane tako i na dane vikenda, uz obaveznu primenu svih preventivnih mera koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno – tehničke i higijenske uslove kao i fizičke distance – udaljenosti od najmanje 2 metra.

Osoblje ugostiteljskih objekata iz ove tačke sve vreme mora nositi zaštitnu masku, dok gosti navedenih ugostiteljskih objekata mogu da skinu zaštitne maske samo dok sede za stolom, ali ih moraju nositi dok ulaze ili izlaze iz ugostiteljskog objekta ili idu u toalet istog.

Pročitajte i...  Sutra isplata posebne novčane naknade za jul

OGRANIČAVA SE  radno vreme svih ostalih objekata (prodavnica i drugih maloprodajnih objekata) na teritoriji opštine Kuršumlija tako da radno vreme može biti od 05.00 do najkasnije 23.00 časa u toku dana, do kada su kupci dužni da napuste objekat, a vlasnici objekta da objekat zatvore.

Kontrolu ove naredbe sprovodiće komunalna i turistička inspekcija opštine Kuršumlija.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483737

14 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Kuršumlija: Ograničeno radno vreme ugostiteljskih i trgovinskih objekata”

  1. nemate vi blage veze sta radite

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up