KuršumlijaPoslednje VestiSport

Kuršumlija ponovo domaćin Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih dolaze u Kuršumliju 22. maja. Ovo će biti šesta godina kako je Kuršumlija deo porodice igara, i osma godina kako se igre održavaju u Srbiji.
Takmičenje će se održati u atraktivnijem formatu za mlade sportiste i podeljeno je na nivoe – kvalifikaciona, gradska, regionalna (turnirska) i državna, u saradnji sa partnerom Igara – Savezom za školski sport Srbije.
 
Savez za školski sport, Sportski savez, kao i Sportski centar Kuršumlija i ove godine će se potruditi da obezbede najbolje uslove kako bi omladina iz celog Topličkog okruga imala najbolje takmičarkske uslove.
 
U Kuršumliji će se održati takmičenja u malom fudbalu, basketu, izmedju dve vatre, odbojci (ženskoj) i atletici.
Sistem takmičenja je ove sezone izmenjen i neće svi sportovi biti na gradskom takmičenju, pa će tako šah, stoni tenis, tenis, rukomet, muška odbojka i odbojka na pesku imati posebno turnirsko takmičenje u četiri regionalna centra u Srbiji.

Kao i prethodnih godina pobednici sa državnog finala izboriće plasman na regionalno, međunarodno, finale u Splitu.
 
Sportske igre mladih prošle godine bile su jedino sportsko takmičenje u Evropi, koje je uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, održano od početka do kraja, uključujući i regionalno finale u Sarajevu, a organizatori veruju da će ove godine biti lakše i da će situacija sa korona virusom biti povoljnija.
 
Sportske igre mladih u Srbiji održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta i ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja.
 
Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

50% LikesVS
50% Dislikes
Back to top button