BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

Kuršumlija: Sutra neke škole štrajkuju, neke ne

KURŠUMLIJA- Posle nemilog događaja u Bačkoj Palanci, gde je bivši đak pretukao profesora, u mnogim školama u Srbiji će sutra biti organizovan štrajk. Ekonomsko – tehnička škola i Gimnazija u Kuršumliji obustaviće rad između 12 i 13 sati. U OŠ „Miloje Zakić“ od tri sindikata dva su najavila štrajk celog dana ali nije poznato da li će svi članovi ovih sindikata štrajkovati, dok u OŠ „Drinka Pavlović“ štrajka neće biti.

Inače, Unija Sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je protestni skup zbog napada na profesora u Bačkoj Palanci. Oni su pozvali sve prosvetne radnike, profesore, roditelje učenika i građane da im se pridruže na platou ispred Skupštine Republike Srbije u četvrtak, 16. maja u 12 časova.

Oni, kako navode, zahtevaju izmenu Krivičnog zakonika.

– Pozivamo prosvetne radnike, roditelje učenika i sve građane da učestvuju na protestnom skupu i iskažu nezadovoljstvo zbog napada na kolegu u Bačkoj Palanci. Dokle više? Plato ispred Skupštine Republike Srbije, četvrtak 16. maj 2024. godine u 12 časova. Protestna šetnja do Vlade Republike Srbije i predaja zahteva za izmeni Krivičnog zakonika – objavili su iz Unije SPRS.

14
0
Soko Banja

Povezano

Jedan komentar

  1. Nalost neko podrzava decu i osnivce da prave nerede deci je sve dozvoljeno nema sankcija kazni za roditelja ako je maloletno dete .

    7
    1
Back to top button