U kategoriji Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti.

Kuršumlija: Većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova za 2017.

Autor 30 mar 2018

KURŠUMLIJA- Na 5. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao predsednik Radoljub Vidić, usvojeni su izveštaji o radu i finansijskom poslovanju korisnika budžeta opštine Kuršumlija za 2017. godinu i više drugih odluka. Sednici veća prisustvovali su direktori javnih preduzeća: JP za uređivanje građevinskog zemljišta „Kuršumlija“, JPKD “Toplica“ Kuršumlija, Dom zdravlja Kuršumlija, Ustanova za sport Sportski centar “Kuršumlija”, Centar za socijalni rad „Borovnjak“, Crveni krst Kuršumlija, PU “Sunce“, Ekonomska škola, Gimnazija, Osnovna škola “Drinka Pavolić“, Osnovna škola “Miloje Zakić“, Sportski savez Kuršumlija, Savez za školski sport, Turistička Organizacija, Narodna biblioteka, koji su detaljno obrazložili realizovane aktivnosti za prošlu godinu.

U nastavku sednice usvojen je predlog Odluke o opštinskim putevima, predlog Plana za postavljanje kioska, predlog Odluke o raspisivanju javnog poziva za postavljanje kioska, predlog o davanju u zakup opštinskoh stanova, predlog odluke o auto–taksi prevozu, javnim parkiralištima kao i predlog Odluke o taksi stajalištima na teritoriji naše opštine.

Na Vidićev predlog usvojen je i Program za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta, kao i Izveštaj Poljoprivredne stručne službe opštine Kuršumlija o realizaciji programa subvencija za prošlu godinu.

Većnici opštine Kuršumlija jednoglasno su podržali i predlog o davanju saglasnosti na Odluku o usvajanju Ugovora Turističke organizacije regije Kopaonik.

Na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, gradonačelnici i predsednici lokalnih opština potpisali su Ugovor o osnivanju Turističke organizacije regije Kopaonik. U ovu regiju biće uključeni: Kruševac, Kuršumlija, Aleksandrovac, Trstenik, Novi Pazar, Raška, Brus, Kraljevo i Vrnjačka Banja, Blace. Osnivanje Turističke regije Kopaonik ima za cilj da se povećaju smeštajni kapaciteti i unapredi celokupna turistička ponuda u ovom regionu i na samom Kopaoniku, koji je kao brend prepoznat ne samo u Srbiji, nego i u inostranstvu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=78134

30 mar 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up