U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Lekarski pregledi radnika fabrike „Leoni“

Autor 12 sep 2019

PROKUPLJE- Preventivni centar prokupačkog Doma zdravlja, u cilju ranog otkrivanja i blagovremenog lečenja bolesti, tokom septembra i oktobra meseca, sprovešće kontrolne preglede zaposlenih u prokupačkim preduzećima i ustanovama, saopštili su danas iz te zdravstvene ustanove.

„Započeli smo sa pregledima zaposlenih u fabrici „Leoni“ Prokuplje, u kojoj imamo vrlo raznoliku starosnu strukturu radnika“, istakli su u Domu zdravlja.

„Obzirom da u ovoj fabrici većinu zaposlenih čine mladi ljudi, želimo da ispunimo prave ciljeve preventive, a to znači da proverimo njihovo zdravlje“, naglašavaju lekari prokupačkog Doma zdravlja.

Takođe dodaju da su pregledi namenjeni mladima koji imaju od 19 do 34 godine, ali i nešto starijim radnicima, od 34 do 64 godine.

Prema njihovim rečima, osnovni cilj ovih pregleda je pronalaženje faktora rizika za nastanak masovnih neinfektivnih (profesionalnih) oboljenja i ukazivanje na načine i značaj zdravih stilova života kojima se te bolesti mogu sprečiti.

Pročitajte i...  Završen Svetosavski rukometni turnir u Žitorađi, pobednik "Bela Palanka", druga "Kuršumlija"

„Želimo da stanovnici Prokuplja budu zdravi, što je uslov da budu i dobri radnici“, istakli su u Preventivnom centru i naglasili da će se u naredna dva meseca, kontrolni pregledi odvijati u prostorijama zdravstvene ambulante u krugu fabrike “Leoni” u Prokuplju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471648

12 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Lekarski pregledi radnika fabrike „Leoni“”

  1. povecajte im plate i bice zdravi i odlicni radnici,a ne dobri

  2. Vitez Koja

    Vecina zrela za bolovanje,ko ce da im radi ?!

  3. Pa kako će dom zdravlja da radii bez cvetanovića, pomoćnika direktora. Jer ne može u direktorskoj kancelariji da radi preglede.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up