FAM
Soko Banja

FAM
KulturaPoslednje VestiProkuplje

„Lektirići ex yu fest“: Prikazana najbolja predstava u Srbiji za 2022. godinu

PROKUPLJE- Ovogodišnji Međunarodni pozorišni festival za decu i omladinu „Lektirići ex yu fest“ započeo je u Prokuplju igranjem predstave „Srpska drama“, Trsteničkog pozorišta, zvanično najbolje predstave u Srbiji i regionu za 2022. godinu. Iako je prokupačka publika imala priliku da vidi izvedbu ove predstave i ranije, ali u režiji i izvođenju prokupačkog, Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, ovoga puta došla je u velikom broju, da pogleda kako to rade glumci, čija je predstava proglašena za najbolju.

 -Uživamo u programu koji se nađe na repertoaru ovog festivala. Uvek su to, prema našem mišljenju dobre predstave, a o tome da li su i koliko kvalitetne, odlučuju ljudi od struke, koji ih i izaberu za nas. Mi se radujemo, da u našem gradu, pored naših glumaca, imamo priliku da gledamo i neka druga gostujuća pozorišta i njihove predstave, istakli su Prokupčani, koji su kako su rekli, godinama unazad, deo veličanstvene pozorišne magije „Lektirići ex yu festa“.

-Za sve one koji se raduju igranju na „daskama koje život znače“, već za petak 23. septembar u 13 časova u Domu kulture, najavljena je predstava za starije osnovce pod nazivom „Matura“, pozorišta „Mirka Ginova“ Demir kapija iz Severne Makedonije. Istu predstavu imaće priliku da odgledaju i predškolci 25. septembra u 10 časova, a tog dana, samo u 13 časova, srednjoškolci će gledati „Kraljeve i konjušare“, koju će igrati Srednjoškolski centar „Sveti Franjo“ iz Tuzle, istakao je idejni tvorac i rukovodilac ovog Festivala Zoran Cvetković.

On je naveo, da će posle ovih predstava, uslediti i sve druge u oktobru mesecu, a da će publika o vremenu i mestu njihovog dešavanja biti blagovremeno obaveštena.

Festival organizuje Narodna biblioteka „Rade Drainac“ uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Prokuplja.

50% LikesVS
50% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button