Smiley face
U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Reportaža.

Lukovska banja: Odmor koji se pamti

Autor 5 juna 2018

LUKOVSKA BANJA- Za mene je i ovaj put od Kuršumlije do Lukovske banje avantura a za samu banju mogu da kažem da je raj na zemlji. Ovako u jednoj rečenici opisuje svoje utiske o Lukovskoj banji Stanimir Žarković iz Novog Sada, koji je prvi put posetio neko mesto južno od Save i Dunava.

-Rešio sam da sa suprugom provedem vikend u nekom mestu na jugu Srbije jer ne poznajem ovaj kraj. Nisam tražio ništa specijalno, već samo kratkotrajni predah od velikih obaveza- pojašnjava Stanimir.

Tragajući po internetu zapala mu je za oko Lukovska banja i ne razmišljajući mnogo krenuo je sa suprugom, kako kaže, u avanturu. Nije čak ni rezervisao sobu.

GPS navigacija vodila je našeg sagovornika auto-putem do Niša a onda preko Prokuplja do Kuršumlije.

-Stajali smo na više mesta da odmorimo jer nismo žurili i razgovarao sam sa ljudima koje sam slučajno sretao. Uglavnom kažu da su putevi loši. Nije sjajno ali ni u Vojvodini nije mnogo bolje. Zavisi kako se gleda na to. Za mene je put od Kuršumlije do Lukovske banje predivan. Priroda, zelenilo sa obe strane, na nekim mestima imao sam utisak kao da prolazim tunelom, neverovatno veliki broj krivina. Malinjaci pored rečice. Sve je to za mene novo, i impresivno-priča Stanimir.

O samoj banji naš sagovornik ima samo reči hvale. Počev od dočeka na recepciji, do smeštaja i odnosa zaposlenih prema gostu.

-O tome šta i kako banja leči ja ne bih govorio jer to sve može da se pročita na internetu. Ja i žena nismo ni došli na lečenje već na relaksacioni odmor. Koristili smo samo ručnu masažu i slanu sobu. Bazen je posebna priča jer je temperaqtura oko 35 stepeni i ulazi se u njega kao kući u kadu. Ova voda neverovatno opušta svaki mišić-pojašnjava.

Ipak, Stanimira je najviše fascinirala okolina. Kaže da ništa lepše nije video, uz ogradu da je on ipak Vojvođanin, pa su njegove impresije možda i očekivane.

-Nikada nisam imao priliku da ručam dok pored mene žubori potok a levo i desno izdižu se brežuljci obrasli šumom, kaže.

Dodaje da je neverovatno koliko je mesto sunčano a uveče padne temperature pa je veoma prijatno za spavanje.

Odavno se ovako dobro nisam odmorio, završava Stanimir.

O Lukovskoj banji

U Lukovskoj banji se nalazi obilje izvora mineralnih voda, netaknuta priroda šumovitog Kopaonika i čist planinski vazduh. Po broju izvora mineralnih voda, različitog sastava i temperature, i njihovoj izdašnosti (preko 100 l/s), spada u najbogatije u zemlji.

U Lukovskoj Banji možete biti smešteni u jednom od dva hotela: “Kopaonik” i “Jelak”, koji su u svojoj ponudi objedinili smeštaj u udobnim sobama, savremene medicinske i Wellness tretmane, bazene sa termalnom vodom i drugo. Svoj boravak možete provesti aktivno, u šetnjama stazama zdravlja kroz prelepu prirodu, baveći se sportom, ili obilaskom nekih od kulturno-istorijskih spomenika. Na Vama je da izaberete sve ono što za Vas predstavlja idealan odmor!

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=81358

5 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Lukovska banja: Odmor koji se pamti”

  1. Drug

    Jedna je LUKOVSKA BANJA

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up