U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Majstori, al’ pravi!

Autor 6 dec 2018

PROKUPLJE- U sklopu Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ radi i pekarska radionica u kojoj đaci pekarskog smera prave raznorazne proizvode koje prodaju u improvizovanoj trgovini u okviru škole.

-Sve ono što naši đaci nauče u teorijskom delu u učionicama, u pekarskoj radionici primenjuju u praksi, kaže profesorka prehrambene grupe predmeta Tatjana Ranđelović i dodaje da su vremenom đaci postali pravi majstori za izradu sitnih kolača, svih vrsta peciva i slavskih kolača.

Zanimanje pekar je postalo jedno od najatraktivnijih i najtraženijih kod nas.

-Naša deca su u svojoj profesiji vrsni stručnjaci, o čemu svedoči i veliko interesovanje pekara u gradu i okolini za obavljanje stručne prakse kod njih, kaže profesorka Ranđelović i dodaje da je pekarsko zanimanje danas, kao bi rekli mladi, „in“, jer pruža velike mogućnosti prilikom zapošljavanja, a obezbeđuje i dobru zaradu.

U pekarskoj radionici otpočela je i eksperimentalna proizvodnja bureka, koji je odmah našao svoje mesto u prodajnom objektu u okviru Poljoprivredne škole.

-Đaci proizvode i po narudžbini, i tim angažovanjem usavršavaju znanje stečeno na časovima, dok je zarada manje bitna i, obzirom na nisku prodajnu cenu i male količine, pokriva samo troškove proizvodnje, ističe profesorka.

Poljoprivredna škola redovno učestvuje i daje doprinos svim kulturnim i privrednim manifestacijama koje se održavaju u gradu. Tako se neretko proizvodi đačke radionice nađu na štandovima raznih sajmova hrane i poljoprivrednih proizvoda, a gotovo uvek njihovim proizvodima budu potpomognute i humanitarne akcije u Prokuplju i susednim mestima. Tu su i razna školska takmičenja širom Srbije.

-Lepo druženje i najbolja moguća prezentacija njihovog radnog profila. Tu budu i visoki plasmani, a često i prve nagrade za kvalitet pekarskih proizvoda, zaključuje profesorka Tatjana Ranđelović.

Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
free download udemy course
download samsung firmware
Download Premium WordPress Themes Free
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88613

6 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up