U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

Maratonac iz Žitorađe na putu do Hilandara stigao u Kumanovo

Autor 14 sep 2018

ŽITORAĐA- Danas je treći dan kako je Srđan Peci Jovanović krenuo na put od 700 km trčeći od Žitorađe do Hilandara. Oko 2 sata posle podneva stigao je u Kumanovo. Kako nam je Srđan danas rekao dobro se oseća, i sutra planira da pretrči deonicu od 50 kilometara.
– Danas sam stigao u Kumanovo, gde ću sa svojim timom da prenoćim, sutra planiram da trčim do mesta Sveti Nikola, 50 kilometara od Kumanova – rekao je Srđan.
Za Srđanov poduhvat se čulo i u Makedoniji, te su tako dva naša državljanina koji žive i rade u Makedoniji odlučili da Srđanu pomognu i obezbede mu prenoćišta dok se bude nalazio na teritoriji Makedonije. U pitanju su Dalibor Kitanović i Nikola Milković, koji su danas ispred KUD ”Srpski vez” koje je jedino srpsko kulturno-umetničko društvo u Makedoniji posetili Srđana i preneli nam svoje utiske o druženju sa njim.

Nikola, Srđan i Dalibor / foto: dobricke.com

– Saznali smo za Srđanov poduhvat od jednog zajedničkog prijatelja iz Srbije pa smo rešili da mu pomognemo. Danas smo se upoznali sa njim i prvi utisci o Srđanu su fenomenalni. Srđan je jedan častan i hrabar momak, koji čini ogroman podvig za pravoslavlje i srpski narod. Mi smo oduševljeni njime i njegovim poduhvatom i ispred KUD ”Srpski vez” rešili smo da mu pomognemo tako što ćemo mu obezbediti prenoćišta. – izjavio je za naš portal, Dalibor Kitanović, direktor KUD ”Srpski vez” iz Kumanova.
Srđan je takođe oduševljen svojim novim prijateljima, i kako kaže siguran je da će svoje novostečeno prijateljstvo nastaviti i po okončanju svoje misije.

(Nemanja Tonić, Dobričke)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85191

14 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up