U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Medicinski deo Kriznog štaba predložio policijski čas, potpuno zatvaranje na sedam dana

Autor 1 mar 2021

Jedina opcija koju medicinski deo Kriznog štaba predlaže jeste apsolutni lokdaun, odnosno policijski čas i zabrana kontakata, jer je, po njima, to najcelishodniji način da se u sedam do 10 dana smanji broj zaraženih, rekao je posle sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kako je rekao Gojković, medicinski deo zatvaranje vidi kao jedino moguće rešenje problema, s obzirom na epidemiološku situaciju.

„Oni se jasno i decidno se izjašnjavaju da bi u ovom trenutku to bilo najcelishodnije, što se tiče medicinskog dela. Oni ne mogu i ne žele da ulaze u problem kakve će posledice izazvati lokdaun, pre svega za ekonomski deo, koji ta posledica nosi, tako da je ostalo da u sledećem vremenskom intervalu se sastanemo ponovo, imamo konsultacije i donesemo odluku koja će biti adekvatna“, rekao je Gojković, a prenosi N1.

On je rekao da moramo voditi računa od zrdavlju i ineteresu naših građana, ali i „razmišljati kako ćemo kao država nakon godinu dana uspeti da podnesemo, ne samo ekonomski nego i u svim ostalim aspektima eventualno novi lokdaun“.

„Ako bude veliki broj zaraženih, nećemo moći da vakcinišemo ljude“

Najveći problem je, kako je ukazao, da se uspešno sprovede vakcinacija u uslovima povećang broja obolelih.

„Ako budemo imali veliki broj zaraženih, nećemo moći da vakcinišemo ljude“, upozorio je Gojković.

Prema današnjim podacima, u Srbiji je registrovano još 3.469 novoobolelih od korona virusa i 16 preminulih.

(Izvor Danas)

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=491855

1 mar 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Medicinski deo Kriznog štaba predložio policijski čas, potpuno zatvaranje na sedam dana”

  1. Buda

    Vroma jednostavno resenje za ovaj,, virus,,. Raspustiti krizni stab, ukinuti vakcinaciju (jer pocetkom iste raste nam broj zarazenih), vratiti narodu grip, prehladu, kijavicu, zapusen nos……. I problem je resen kao rukom. Batalite vise sa tim vasim sednicama gde mlatite praznu slamu samo plaseci napaceni narod.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions