U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Međunarodni dan porodice

Autor 14 maj 2021

PROKUPLJE- U Domu zdravlja Prokuplje danas je u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama obeležen Međunarodni dan porodice, koji se na osnovu Rezolucije Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija obeležava  u celom svetu.

Sa ciljem da podsete javnost na ovaj značajan datum, zaposleni u Službi za zaštitu dece i školske dece izradili su promotivni materijal koji afirmiše porodicu i porodične vrednosti.

Trudimo se da na prigodan način obeležimo sve značajne datume i pored toga što je ovo vreme pandemije teško za sve nas. Baš zbog toga je važno da podsetimo na značaj podrške, povezanosti, zajedništva i ljubavi koju neguju dobri porodični odnosi. Međunarodni dan porodice nas podseća koliko stabilna atmosfera i bliski odnosi među članovima porodice utiču na emocionalni razvoj deteta, izjavila je v. d. direktora Doma zdravlja Prokuplje, Verica Bojičić Ilić.

Psiholog Službe za zdravstvenu zaštitu dece prokupačkog Doma zdravlja, Ivanka Zlatković, je ovom prilikom naglasila da  su u životu svakog deteta najintenzivniji i najupečatljiviji odnosi sa članovima porodice, koji najčešće predstavljaju model odnosa koje će osoba najčešće ostvarivati u budućnosti.

Uz dobre porodične odnose lakše se prevazilaze razvojni problemi, emocionalni, poteškoće prilikom učenja i mnogi drugi. Neophodno je da stalno razmišljamo i analiziramo naše porodične odnose i razmišljamo o načinima na koje možemo da ih unapredimo, ističe Zlatković.

„Porodica je temelj, stub i krov svakog društva“, „Neka naša porodica bude mesto gde život počinje i ljubav nikad ne prestaje“, „Ako želite da vam deca budu dobri ljudi, potrošite na njih duplo više vremena i duplo manje novca“, samo su neke od brojnih poruka istaknutih na panou u Domu zdravlja, kojim je obeležen Međunarodni dan porodice, 15. maj. Ovaj datum obeležava se u celom svetu od 1993. godine.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=494965

14 maj 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions