U kategoriji Hronika, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Merdare: Carinici zaplenili skoro sedam tona espreso kafe

Autor 22 okt 2018

MERDARE- Na kontrolnom punktu Merdare carinici su  sprečili krijumčarenje gotovo sedam tona espreso kafe, čija je vrednost skoro 58.000 evra.

Foto Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu pristigao kamion bugarskih registarskih oznaka, koji je bio u tranzitu ka Uroševcu na KiM, prevozeći aparate za kafu iz Navare u Italiji.

Posumnjavši da se pored prijavljenih aparata za kafu u kamionu nalazi i neprijavljena roba, carinici su se odlučili za detaljan pregled.

Tom prilikom je pored robe prijavljene po tranzitnom dokumentu u kamionu otkriveno i 6,7 tona neprijavljene espreso kafe „lavaca“.

Po otkrivanju prekršaja vozač, 52-godišnji državljanin Bugarske, pokazao je još jedan dokument-profakturu za neprijavljenu kafu, koja nije bila deo tranzitne dokumentacije sačinjene prilikom ulaska u Republku Srbiju, koju je prethodno predao carinicima.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljene espreso kafe, ali i kamiona, čime ukupna vrednost prekršaja premašuje 100.000 evra.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86854

22 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Merdare: Carinici zaplenili skoro sedam tona espreso kafe”

  1. Voja

    Pravio se lud,hteo da prodje bez mita.E to ne može,i mi treba da “živimo”.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up