U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Reportaža.

Mijodrag Dobričanin iz Kosaničke Rače proslavio 90. rođendan

Autor 7 jan 2018

KURŠUMLIJA- Dugi niz godina porodica Dobričanin Badnje veče i Božić proslavlja u selu Dešiška, odnosno Kosaničkoj Rači. Ove godine je bilo drugačije. Mijodrag Dobričanin sin Stojana (Bogića) Dobričanina, poznatog solunca, koji je rođen na Badnji dan, proslavio je svoj devedeseti rodjendan u Beogradu u restoranu Malevilla, u krugu porodice.

-Rođendanu su prisustvovali njegov stariji brat Mirko Dobričanin (92 godine), Mijodragovi sinovi Jugoslav Dobričanin, sa ćerkom Bojanom i zetom Predragom, koji živeu Nišu, Miloje Dobričanin, koji živi u Podgorici, ćerke Danica Milošević sa mužem Milanom i sinovima Dušanom, Markom i Jovanom i snajama Snežanom i Anom, i Zora Dobričanin-Nikodinović sa suprukom Vladom i sinovima Nikolom i Andrijom, koje žive u Beogradu, bratanac Mićo Dobričanin, sin njegovog pokojnog brata Vitomira, sa suprugom Oliverom, koji živi u Varšavi, sestričina Vera Momić (ćerka njegove pokojne sestre Milke), unuk Mirko Dobričanina koji je po dedi i dobio ime, Marko Dobričanin (unuk njegovog pokojnog brata Radoja Dobričanina), Tanja Ćirić (unuka pokojnog Vitomora Dobričanina, kao i Anđa i Milovan Nikodinović, njegovi prijatelji odnosno svekrva i svekar njegove ćerke Zore Dobričanin Nikodinović, kaže unuka Bojana Dobričanin Zlatković.

Rođendan je protekao u lepoj porodičnoj atmosferi  sa puno osmeha i kako to priliči kuršumlijskom kraju nije prošao bez zdravice. Prvu je održao slavljenik Mijodrag Dobričanin.

-Želim svima da dožive moje godine i zdravlje. Da mlađi poštuju običaje i tradiciju jer bez toga, nećemo znati odakle potičemo niti kuda idemo-rekao je Mijodrag.

Kako to dolikuje zdravicu je održao i njegov brat Mirko Dobričanin i tom prilikom nas podsetio da je bratska ljubav i poštovanje porodice najjača stvar na svetu.

-Iako ja živim u Beogradu a on u Kosaničkoj Rači mi se čujemo svako jutro u sedam sati-rekao je Mirko.

Oko pet sati je poslužena torta, kada je slavljenik kazao da je torta trebalo da se posluži u sedam navečer jer je tad rođen i da se jubilarni 100 rodjendan, Bože zdravlja, proslavi u rodnoj kući u selu Dešiška.

Mijodrag Dobričanin sa pokojnom suprugom Novkom Dobričanin (rodjenom Radosavljević) imao je šestoro dece: Dobrilu, Dragicu, Miloja, Danicu, Jugoslava i Zoru. Kada su se udale i poženili dobio je zetove Miša, Miška, Milana i Vladu,  snaje Mirjanu i Mirjanu, 15 unučadi, Gordanu, Milu, Bebu, Aleksandra, Luku, Dušana, Marka, Jovana, Nikolu, Milicu, Petra, Bojanu, Mariju ,još jednog Nikolu i Andriju, 16 paraunučadi: Aleksandra, Milicu, Jelenu, Jovanu, Luku, Nemanju, Strahinju, Vuka, Ivu, Sašu, Matijasa, Nikolasa, Vojina, Lenku, Kostu i Ninu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=74539

7 jan 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Mijodrag Dobričanin iz Kosaničke Rače proslavio 90. rođendan”

  1. Mijo legenda. Ziveo ti nama, da te ne ogranicavam na onih 100 godina, koliko ti volja i da te zdravlje dobro sluzi. Privilegija je poznavati Tebe i tvoju familiju

  2. Zemljače srećan roďendan doziveo i stoti to ti zeli porodica Źdraljević iz Dešiške

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up