Soko Banja

FAM
KulturaKuršumlijaPoslednje Vesti

Milan Marković održao promociju knjige „Opština Kuršumlija“

KURŠUMLIJA- U sali Opštine Kuršumlija održana je promocija Knjige „Opština Kuršumlija“, autora Milana Markovića. Ovo je njegova deveta knjiga.  O knjizi su govorili prof. dr Golub Jašović, Goran Vasić, istoričar, dr Rade Biočanin, i Nebojša Gašić iz Biblioteke. Vesna Paunovi Đukić i Nebojša Urošević recitovali su svoje patriotske pesme.
  Po rečima autora Milana Markovića sadržinu knjige „Opština Kuršumlija“, pored vojnog aspekta, čini položaj, demografija, privreda, ekonomija, sva sela opštine i znamenite ličnosti, sve ono što je bitno i čini celinu u predstavljanju opštine Kuršumlija. Pri pisanju koristio je postojeću literaturu, tako da knjiga nema istraživački karakter jer nema novih podataka, ali se značaj knjige ogleda u inspiraciji drugima da pristupe pisanju na istu temu ali sa istraživačkim pristupom.
 Prof. dr Golub M. Jašović, sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici naglasio je  da i on i Marković imaju zajedničku temu- sela Kuršumlije, ali sa različitim pristupom.  Dok se on bavio ‘onomastikom“ sela, jezičkom strukturo, Marković se bavio opštim predstavljanjem sela.
Soko Banja
Back to top button