U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Ministar Branko Ružić posetio Kuršumliju: Više neće važiti sintagma “što južnije to tužnije”

Autor 9 avg 2019

KURŠUMLIJA- Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je danas Kuršumliju i kazao da je ova opština jedna od 40 lokalnih samouprava koja je od ovog ministarstva dobila sredstva za realizaciju više projekata.

-Pre svega želim da izrazim zadovoljstvo što smo danas u Kuršumliji. Iz fonda za lokal smo ove godine izdvojili 500 miliona dinara a jedna od opština kojoj su odobrena sredstva je i opština kuršumlija. Za Predškolsku ustanovu “Sunce” od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave opredeljeno je 11 miliona, opština je izdvojila četiri miliona. Važno je da se obavi rekonstrukcija jednog od najlepših objekata u Srbiji i rekao bih i u bivšoj Jugoslaviji. Možemo očekivati da se radovi završe do kraja godine na dobrobit dece i drago mi je da postoji potreba za proširenjem objekta što znači da demografska politika Vlade daje rezultate.

Pročitajte i...  Obaveštenje: Planski radovi u opštini Blace

Druga veoma važna investicija je rekonstrukcija bioskopa. Uspeli smo da se se izborimo da Kuršumlija bude jedna od 40 opština kojoj su odobrena sredstva jer mislim da su kulturni sadržaji nesto što treba podupreti. Čitava investicija vredi 40 miliona bez PDV-a. Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke i nadam se da će radovi početi početkom iduće godine. Uredićemo multifunkcionalnu salu sa 350 mesta za pozorišne predstave, filmske produkcije i druge namene. Uredićemo i skupštinsku salu jer Kuršumlija to zaslužuje. Više neće da stoji ona sintagma “što južnije to tužnije”. Vlada opredeljuje sve više sredstava za Toplički okrug, pogotovo za Kuršumliju, kao strateški veoma važnoj opštini-rekao je ministar Ružić i dodao da je vodio veoma koristan razgovor sa rukovodstvom opštine.

Pročitajte i...  Isplata redovne i privremene novčane naknade za oktobar

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kazao je da je ova poseta veoma značajna i najava novih investicija.

-Imamo veoma dobru saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Imamo projekat za rekonstrukciju kuhinjskog dela, mokrih čvorova i vodovovodnih i kanalizacionih cevi u vrtiću, predstoji rekonstrukcija bioskopa i skupštinske sale. Ima najava za još značajnih investicija u Kuršumliji od strane Vlade a mi ćemo urediti infratrukturu-kazao je Vidić.

Direktor Predškolske ustanove “Sunce” Marija Pećaranin se zahvalila lokalnoj samoupravi i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave što su prepoznali potrebu da se započne sa rekonstrukcijom vrtića jer ozbiljniji radovi su poslednji put obavljeni 1979. godine.

Ministar Ružić je prošetao centrom grada i obišao zgradu bioskopa i vrtić “Sunce”.

Pročitajte i...  Rukometaši Jastrepca plasirali se u 1/4 Kupa istočne Srbije

 

 

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download xiomi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470306

9 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

12 komentara za “Ministar Branko Ružić posetio Kuršumliju: Više neće važiti sintagma “što južnije to tužnije””

 1. “Ne ostavi Boze bez svoga” . Kad bi svi Toplicani koji umeju i mogu pomogli, gde bi bio kraj uspeha toj junackoj varosi…

 2. No biče,, mnogo tužniйe,,

 3. Pa gde je Vučić što on nije došao po to je Toplica prvi komšije kosovu

 4. Slobodan

  Za vrtić svaka čast i treba zbog dece,a ne znam koliko je sad neophodno investiranje u bioskop i skupštinsku salu,mislim da Kuršumlija ima mnogo većih problema recimo sa manjkom radnih mesta i sa malim platama ljudi koji već rade

 5. Uros Erakovic moze i do rascelice

 6. SAKI

  DAJTE LEBA NARODU,OBNOVITE SELA DAJTE POSAO.IZGLEDA SVE KASNO.MOZDA SE NEKAD I VRATE SRBI DA OPET OVDE ZIVE.DAJ BOZE.

 7. VERA

  PUTEVI I VODOVOD ZA PRIGRADSKA NASELJA NIKAD NECE BITI URADJENI A TREBA NEKAKO DOCI DO CENTRA GRADA I BIOSKOPA A IZ GRADA SE ISELJAVAJU KOMPLETNE PORODIVE. ZATVARAJU SE KUCE PRSZNI DE GRAD. STARCIMA SE ZNA STA TRBA JER JEDINO ONI OSTAJU. SELA SE GASE I OD NAJVECE OPŠTINE NA JUGU POSTAFE NAJMANJA PO BROJU STANOVMIKA.

 8. Ja sam čuo neka fabrika domaća a jaka u Kuršumlije ide. Vučić reče neda o Kosovo a ode i KURŠUMLIJA.

 9. Anonimni srbin

  Taj bioskop će biti besplatan ?
  Ako se ne otvore min. 3 dobre firme u kuršumliji za idućih 5 godina biće stanovnika u kursumliji oko 12000 i og tih 12000 će biti 5000 starije od 60 godina. Kažite to presedniku i da počne idućih firme da gradi u i oko kursumliji to što brže da od tih 17000-18000 min 4000 se zaposle i korektnu platu dobiju. Onda će se i bioskop puniti itd. Inace ne vidim budućnost. I počnite da zatvarate kocke pod hitno!!!!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up