U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ministar kulture ponovo dolazi u Prokuplje

Autor 6 jula 2018

PROKUPLJE- Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević posetiće 10. jula Prokuplje. Povod njegovog dolaska je završetak obnove zgrade Narodnog muzeja Toplice i otvaranje izložbe „Pločnik 90. godina traganja“. U realizaciji i jednog i drugog projekta učestvovalo je Ministarstvo kulture i Opština Prokuplje.

Ministar Vukosavljević će u 11 sati u Muzeju otvoriti izložbu „Pločnik 90. godina traganja“, a potom će obići i ostale ustanove kulture u gradu, kojima je resorno ministarstvo u proteklom periodu dosta pomoglo.

Na kraju ove posete Prokuplju, ministar će posetiti i arheološko nalazište Pločnik, u čije istraživanje je država ulagala od 1996. godine, kada je Narodni muzej u Beogradu u saradnji sa Narodnim muzejom Toplice, počeo treću sezonu istraživanja. Rezultat tih istraživanja je zaštita arheološkog lokaliteta u punom obimu (120 hektara), rekonstruisano arheološko naselje u Pločniku i izložba koja će biti otvorena.

Mesto: Beograd
Datum: 09.11.2017
Dogadjaj: konferencija za novinare Ministarstva kulture i informisanja povodom predstavljanja projekta “3D digitalizacija i virtuelno predstavljanje arheoloških zbirki i lokaliteta” na primeru objekata iz arheološke zbirke Narodnog muzeja Toplice u Prokuplju i sa arheološkog nalazišta Ploènik
Licnosti: ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljeviæ, direktor Matematièkog instituta SANU Zoran Ognjanoviæ, direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žariæ

Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download samsung firmware
Download WordPress Themes
free online course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82636

6 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up