U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ministar kulture ponovo dolazi u Prokuplje

Autor 6 jula 2018

PROKUPLJE- Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević posetiće 10. jula Prokuplje. Povod njegovog dolaska je završetak obnove zgrade Narodnog muzeja Toplice i otvaranje izložbe „Pločnik 90. godina traganja“. U realizaciji i jednog i drugog projekta učestvovalo je Ministarstvo kulture i Opština Prokuplje.

Ministar Vukosavljević će u 11 sati u Muzeju otvoriti izložbu „Pločnik 90. godina traganja“, a potom će obići i ostale ustanove kulture u gradu, kojima je resorno ministarstvo u proteklom periodu dosta pomoglo.

Na kraju ove posete Prokuplju, ministar će posetiti i arheološko nalazište Pločnik, u čije istraživanje je država ulagala od 1996. godine, kada je Narodni muzej u Beogradu u saradnji sa Narodnim muzejom Toplice, počeo treću sezonu istraživanja. Rezultat tih istraživanja je zaštita arheološkog lokaliteta u punom obimu (120 hektara), rekonstruisano arheološko naselje u Pločniku i izložba koja će biti otvorena.

Mesto: Beograd
Datum: 09.11.2017
Dogadjaj: konferencija za novinare Ministarstva kulture i informisanja povodom predstavljanja projekta “3D digitalizacija i virtuelno predstavljanje arheoloških zbirki i lokaliteta” na primeru objekata iz arheološke zbirke Narodnog muzeja Toplice u Prokuplju i sa arheološkog nalazišta Ploènik
Licnosti: ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljeviæ, direktor Matematièkog instituta SANU Zoran Ognjanoviæ, direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žariæ


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82636

6 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up