U kategoriji Društvo, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ministar Nedimović posetio mladog poljoprivrednika iz Dešilova kod Merošine

Autor 21 mar 2018

MEROŠINA- Danas je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u društvu načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski i predsednika opštine Merošina Saše Jovanovića, posetio domaćinstvo Milana Stamenkovića iz Dešilova, mladog poljoprivrednika, koji je na konkursu za mlade, dobio sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Domaćinstvo Stamenkovića obrađuje 56 hektara zemlje i ima farmu sa 40 grla krava, koje daju 330 litara mleka dnevno.

Milan Stamenković je istakao da mu je od velike koristi bila subvencija Ministarstva poljoprivrede.

-Od Ministarstva poljoprivrede sam dobio podsticajna sredstva u iznosu od milion i 136 hiljada dinara, s tim što smo i mi doplatili 500 hiljada. Od tih sredstava kupili smo pet priplodnih junica. Trenutno u našim objektima imamo 40 priplodnih grla, 8 steonih junica i 11 krava koje muzemo. Naša dnevna proizvodnja je 330 litara mleka, a očekujemo povećanje za nekih 200 ili 250 litarakaže Milan.

Pročitajte i...  A šta ćeš da kupiš za 100 evra ?

Kaže da je za subvenciju saznao na sajtu Ministarstva poljoprivrede koji redovno prati. Prvi je konkurisao i prvi dobio novac.

-Trudimo se da naše stočarstvo unapredimo koliko je moguće. Cilj nam je da unapređenjem proizvodnje omogućimo moj i bratovljev opstanak i ostanak na selu- ističe dvadesetogodišnji Milan.

Ovaj mladi poljoprivredni proizvođač dokaz je da se uz malo ličnog angažovanja, informisanosti i interneta može doći do značajnih sredstava za pokretanje sopstvene proizvodnje i obezbeđivanje egzistencije za sebe i svoju porodicu na selu.

(Merošinske vesti)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=77654

21 mar 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up