U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Ministar Vulin i načelnik Generalštaba Mojsilović posetili kasarnu u Kuršumliji i bazu “Veliki trn”

Autor 12 dec 2018

KURŠUMLIJA- Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji, a nakon toga i pripadnike Vojske Srbije na bazi „Veliki trn“ u Kopnenoj zoni bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je u Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno i pod potpunom je kontrolom naše vojske.

– Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije – istakao je ministar Vulin.

Komandant 37. mehanizovanog bataljona potpukovnik Grujuca Vuković istakao je da na bazi „Veliki trn“ pripadnici tog bataljona obezbeđuju administrativnu liniju u zoni odgovornosti baze.

– Osnovni zadatak pripadnika bataljona i same baze „Veliki trn“ je sprečavanje ilegalnih prelazaka preko administrativne linije. Na bazu dolazi potpuno osposobljeno, obučeno i motivisano ljudstvo. Svi pripadnici bataljona, a posebno sastav baze na kojoj se nalazimo, su osposobljeni i spremni za izvršavanje svih zadataka koji su dodeljeni od pretpostavljene komande – naglasio je potpukovnik Vuković.

U kasarni „Toplički ustanak“ ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke 37. mehanizovanog bataljona, a zatim su obišli i spomen-obeležje poginulim pripadnicima vojske u agresiji NATO i bogoslužbeni prostor.

U bazi „Veliki trn“ ministar odbrane i načelnik Generalštaba prisustvovali su prikazu rada organa obezbeđenja, a današnja poseta bila je prilika i za razgovor sa vojnicima na toj bazi. Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant Treće brigade pukovnik Slađan Stamenković.

(Izvor Ministarstvo odbrane Republike Srbije)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88845

12 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Ministar Vulin i načelnik Generalštaba Mojsilović posetili kasarnu u Kuršumliji i bazu “Veliki trn””

 1. E nek je taj doš’o…
  Zna li gos’n Vulin da su Petra Kralja pokrili zastavom GVOZDENOG PUKA????
  Biti Topličanin je gen i čast. Takvi su zalutali u tom kraju.

 2. Predrag 1

  SNS kadrovi , covek nije sluzio vojsku,a ministar odbrane,nemam reci!!!

 3. Filip

  Bivši julovac samo sada bez minđuše i repića. On je bruka i sramota za državu u kojoj je ni manje ni više ministar odbrane bez odsluženog vojnog roka. Šta on zna o vojsci? Sačuvaj bože !!!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up