U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao Dom zdravlja u Kuršumliji, obećao da će razmotriti predlog da se zaposle još tri lekara i tri medicinske sestre

Autor 11 sep 2019

KURŠUMLIJA- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas Dom zdravlja Kuršumlija. Ministra su sačekali direktorka Doma zdravlja dr Uranija Petrović i predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić sa saradnicima. Po završenom obilasku  ministar je održao sastanak sa rukovodstvom Doma zdravlja.

Direktorka Uranija Petrović je tražila da Dom zdravlja ostane samostalan zbog značaja za stanovništvo Kuršumlije, posebno zbog ljudi koji žive u udaljenim mestima, razuđenosti terena koji Dom zdravlja pokriva od 1000 kvadratnih kilometara.  Tražila je da se odobri prijem tri lekara i tri medicinske seste zbog potrebe boljeg pružanja zdravstvene zaštite. Naglasila je pomoć Skupštine Opštine Kuršumlija oko dolaska lekara specijalista, kao i pokrivanje troškova za dežurstvo lekara u hitnoj službi.

Pročitajte i...  U toku radovi na asfaltiranju šest gradskih ulica

 

Ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem u Domu zdravlja i istakao da je posebno zadovoljan radom hitne službe i stacionara. Konstatovao je da je Dom zdravlja Kuršumlija jedini u Srbiji koji ima stacionarno lečenje i da bi mogao da preraste u bolnicu. U svakom slučaju je podržao ideju da Dom zdravlja ostane da funkcioniše samostalno i obećao je i da će ozbiljno razmotriti predlog o prijemu traženih lekara i medicinskih sestara.  Ministar je obećao i jedno vozilo hitne pomoći, kao i rendgen aparat.

Kolektiv Doma zdravlja ističe da se ne sećaju kada je zadnji put ministar zdravalja obišao Kuršumliju. Posebno su imperesionirani pažnjom i razumevanjem ministra za sve iznete probleme, kao i pažnjom prema pacijentima sa kojima je razgovarao.

Pročitajte i...  Konkurs za izbor najuspešnije žene u poljoprivrednoj proizvodnji u 2020. godini

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471580

11 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

8 komentara za “Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao Dom zdravlja u Kuršumliji, obećao da će razmotriti predlog da se zaposle još tri lekara i tri medicinske sestre”

 1. @ringeee

  Bravo! Samo najbolji idu napred!

 2. U,u,u,mnogo previse mnogo dobro ma idi,

 3. Mara

  Mnogo brzo zaboravljate ili pišete ono što Vam se kaze, a ne istinu. Dom zdravlja je posetio i prethodni ministar Dr Zoran Stankovic. Objektivnost Vam je slaba strana.

 4. Happy

  Lepo što je došao i video. Higijena,infrastruktura, doktori i ostalo medicinsko osoblje na visini zadatka. Moram posebno da pohvalim pedijatriju, Prokuplje može samo da nam zavidi. Nadam se da će DZ Kuršumlija ostati samostalna, jer će nam u suprotnom Prokupčani pokupiti i prebaciti svu dobru aparaturu i ugasiti odeljenja kao što je bio slučaj sa porodilištem. Rukovodstvo DZ Kuršumlija se bori i radi na tome a ove gradske ćifte, lelemudi i neradnici što su obletali danas i brukali nas mogu samo da crknu od muke.

 5. Sta su navalili s ovim posetama Kursumliji, da nece skoro izbori?

 6. Mara

  Dr Zoran Stanković, prethodni ministar je tada posetio i Prošlom banju. Rukovodstvo banje zna istinu.Isprati se mozak ne može svima.

 7. Mene zanima da li je radila rampa kod hitne pomoci kad je ministar dosao?? Posto nije radila tog dana, vodila sam dete kod lekara i u povratku nailaze kola doma zdravlja i covek se toliko mucio da je podigne,ali nije uspeo dok sam bila tu,a nisam imala vremena da sacekam konacan rezultat.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up