Smiley face
U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ministarstvo kulture podržalo Teatar 13

Autor 3 okt 2018

BLACE- Amatersko pozorište Teatar 13, koje radi pri Kultrunom centru „Drainac“ u Blacu, počelo sa radom na novoj predstavi.

U pitanju je predstava “Putujuće pozorište Šopalović” po tekstu Ljubomira Simovića. Predstava je deo projekta podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Reditelj predstave Zoran Cvetković na današnjem prvom okupljanju glumačke ekipe koja će igrati u ovoj predstavi, istakao je da se radi o klasičnom delu domaće dramaturgije koje je krupan zalogaj za Teatar 13. Cvetković ističe da će ova glumačka ekipa pomenutu predstavu izneti na pravi način i početak rada na novoj predstavi najavio je sa velikim zadovoljstvom, optimizmom i nadama.

Pomenuta predstava deo je projekta koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a premijera se očekuje do kraja ove godine.

Reditelj, Zoran Cvetković ističe da će premijera biti u Blacu a ono što je novina je da u ovoj predstavi igra mešovita glumačka ekipa iz Blaca i Prokuplja.

Putujuće pozorište Šopalović je ozbiljna drama o sudbini umetnika za vreme II svetskog rata.

Direktor kultrunog centra „ Drainac“ Aca Đorđević“ ističe da će kultruni centar „Drainac“ u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Blace, maksimalno  u skladu sa svojim mogućnostima podržati Teatar 13 i njihov dalji rad na novim predstavama.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85782

3 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up