Soko Banja

FAM

Beauty Solutions Blace
PolitikaPoslednje VestiProkuplje

Miroslav Antović novi gradonačelnik Prokuplja

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja, drugoj po redu u novom sazivu, za novog gradonačelnika Prokuplja sa mandatom od četiri godine izabran je Miroslav Antović, diplomirani master demograd. Antovića je predložila Srpska napredna stranka koja ima većinu u skupštini.

Za zamenika gradonačelnika izabran je dr Marko Kostadinović, lekar stomatolog, dok su za članove Gradskog veća u novom sazivu izabrani Snežana Lukić Rakonjac, Ivan Petrović, Ana Radojević Lazić, Dejan Živković, Vladica Mladenović, Aleksandar Petković, Dobrila Ranđelović, Simon Simonović i Marko Simić.

Novi gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović sa skupštinske govornice podsetio je prisutne na sve ono što je značajno urađeno za proteklih 12 godina koliko SNS vrši vlast u Prokuplju, a u svom iscrpnom ekspozeu najavio i završetak započetih  projekata i neke nove investicije koje će kako je istakao, učiniti grad još lepšim i život njegovih stanovnika lakšim i udobnijim. Kao najvažnije urađeno prethodne godine on je između ostalog pomenuo gradnju Zdravstvenog centra, izgradnju objekta novog vrtića, nove pijace, kao i renoviranje i adaptaciju više prokupačkih škola.

Na reagovanje i primedbe opozicionih odbornika, predsednik Privremenog organa grada Prokuplja Milan Aranđelović je rekao da se radi o pokušaju zamene teza, a da su o tome koliko su zadovoljni njihovim radom prethodnom periodu i o tome koliko je urađeno u njihovom interesu, građani dali svoj sud na prethodnim izborima kada je SNS dobila 60 odsto glasova birača.

On je naveo da se radi o dobrom izboru rukovodstva koje će voditi Prokuplje u neredne četiri godine i rekao da imaju kvalitetne programe i projekte.

U nastavku sednice koja je trebala da ima svečani karakter, a zbog čestih diskusija odbornika iz redova opozicije potrajala duže nego je to bilo očekivano, doneto je i rešenje o osnivanju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i ukinut mandat predsedniku i članovima Privremenog organa Grada Prokuplja i sve njegove ingerencije prešle na novoizabrano rukovodstvo Grada.

Takođe je usvojen i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Grada Prokuplja i Javnog komunalnog preduzeća “Gradski vodovod”.

Zbog nemogućnosti da obavljaju dve dužnosti, a zbog izbora na rukovodeće funkcije prestao je da važi mandat pojedinim odbornicima iz novog saziva  Skupštine Grada Prokuplja.

Održana treća sednica Skupštine Grada Prokuplja

Na trećoj sednici Skupštine Grada Prokuplja doneto je Rešenje o prestanku mandata direktora Turističke organizacije Grada Prokuplja, Simona Simonovića koji je podneo ostavku na tu funkciju.

Za novog vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije izabran je Milan Aranđelović, dosadašnji predsednik Privremenog organa Grada Prokuplja i bivši gradonačelnik. Na današnjoj sednici usvojena je i odluka o prestanku njegovog odborničkog mandata u Skupštini Grada Prokuplja.

2
6
Soko Banja

Povezano

2 komentara

 1. Видимо да је нови градоначелник Прокупља по занимању демограф.
  Да ли је поменутом господину познато да је за време његових напредњака,
  а између два пописа становништва, Прокупље изгубило око 3.000 становника.
  Зато бих му поставио питање, ако је већ члан напредне странке,
  да ли се свесно ставио политику испред струке?

  1. Ja bi coveku cestitao, nek je sa srecom, vidi se mlad covek demograf, odlicno.
   Covek koji po profesiji razume, ume i mora da se uhvati u kostac sa najvecom boljkom Srpskog naroda natalitetom. Covek strucnjak dolazi na celo najvece Toplicke opstine a natalitet u svim Toplickim opstinama je katastrofalan i u silaznoj putanji. Najtragicnija je stvar sto nema razloga da tako bude slobodni smo imamo i da jedemo i da pijemo figurativno kako kaze nas narod, ali nismo bedni ma kako mi zeleli vise treba da prestanemo da kukamo nego da se borimo da idemo ekonomski napred a o deci ne bi smelo da bude price svaka porodica kojoj to dozvoljavaju zdravlje i godine morala bi da ima najmanje troje dece, ako neka porodica nema krov nad glavom ili nikakav posao treba opstina da pomogne da se to resi. Bolji nam je natalitet bio za vreme ratova i kad smo bili puka sirotinja treba da nas je sve sramota sto nemamo normalne porodice sa minimum dvoje, troje ili cetvoro dece. I sam tu spadam na donju granicu imam samo dvoje dece nisam bio dovoljno svestan kad sam bio mlad sta je najvaznije u zivotu. Ali bolje je da se opametimo ikad nego nikad.
   Od gradonacelnika u ekspozeu pored svih ostalih stvari ocekujem posebno dobar i ostvarljiv plan za povecanje nataliteta ne samo u Prokuplju nego i u celoj Toplici. I to konkretan plan sa rokovima i brojem koliko novorodjene dece mora da bude u narednom periodu po godinama u naredne cetiri godine Takodje da se za godinu dana podnese izvestaj sta je ucinjeno i koliko je povecan natalitet u prethodnoj godini i tako do kraja mandata a informacije da se prezentuju i u skupstini opstine i u javnosti. To je po meni najvaznija stvar nomalno zahteva rad i vreme a i nije to jedina obaveza gradonacelnika. Ali zato u opstini Prokuplje postoje strucne sluzbe i placeni ljudi koji to treba da rade po njegovom nalogu a on da daje naloge usmerava i kontrolise ako ne postoji sluzba za ta pitanja nek oformi novu nek uzme ljude iz postojecih sluzbi i formira novu za razvoj i povecaje nataliteta. A ove druge sluzbe nek se bave privredom gadjevinskim, imovinsko pravnim i drugim poslovima. Ako za dve godine od ekspozea nema pomaka na bolje da se povecao natalitet zao mi je sto izgleda surovo ali nek podnese ostavku nek prepusti mesto nekom ko zna i ume to da uradi, posto vaznije stvari od natalieta nema to je alfa i omega ne razvoja nego opsanka. Jel sta ce nam opstina bez ljudi, prosto nece postojati. Nek je sa srecom mesto gradonacelika gospodinu , zelim mu kao Toplicanin puno zdravlja i uspeha u radu.

   2
   2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pogledajte takođe
Close
Back to top button