KuršumlijaPoslednje VestiSport

Mladi sportisti iz Kuršumlije se okitili medaljama na Državnom prvenstvu u Brzeću

KURŠUMLIJA- Sportski mentalitet najmladje populacije Kursumličana postaje sve više prisutan na srpskim sportskim terenima, a merodavni ga mogu uporediti sa mnogo većim sredinama. Školarci iz Kuršumlije postaju sve više goropadni, a protivnici bi da izbegnu deo žreba u kojem se oni nalaze.
Na ovogodišnjim sportskim igrama mladih u Brzeću takmičile su se samo najbolje ekipe u Srbiji, ukupno preko 1500 osnovaca iz 20 gradova.
Otputovali su Kuršumličani ponosno na mesto nadmetanja, ukupno 79 učesnika u tri smene. Kuršumlija je imala predstavnike u sedam sportova ( mali fudbal, izmedju dve vatre, ženska i muška odbojka, basket, tenis, stoni tenis, šah) a u četiri se vraćaju kući sa medaljama- ženska odbojka, izmedju dve vatre, odbojka na pesku i stoni tenis.

IMG_6139.JPG
Devojke iz ženskog odbojkaškog kluba su osvojile srebro u veoma jakoj konkurenciji, bolja u finalu rezultatom 2-0 u setovima bila je ekipa Borca iz Čačka. Ostavile su iza sebe ove devojke  ekipu Partizana, Lazarevca, Kraljeva…Još jedan veliki uspeh ovih veoma talentovanih odbojkašica iz ženskog odbojkaškog kluba Kuršumlija predvodjene trenerom Slavišom Milosavljevićem.
Potreban je jedan poseban tekst samo o ovom klubu kako bi se na pravi način dočaralo kakav je ovo uspeh, i to ne samo ovaj, već godinama u unazad, jer ovi rezulatati nisu slučajnost već plod dobrog i sistemskog rada, odlične ogranizacije, kojoj bi i mnogo veći klubovi pozavideli.
Sve čestitke ekipi Borca, bili su bolji u finalu. Nismo bili dovoljno koncentrisani i hrabri, nedostajalo je i malo sportske sreće ali veoma sam zadovoljan igrom tokom celog turnira, do finala smo stigli dominatnom igrom bez izgubljenog seta. Nosimo svi lepe utiske i sto je najvaznije medalja je osvojena. Drago mi je što smo pokazali da se u Kuršumliji igra kvalitetna odbojka. Sportskim igrama mladih kao i  savezu za školski sport Kuršumlije čestitamo na odličnoj organizaciji i zahvaljujemo što su nam omogućili da uživamo ova dva divna dana u Brzeću. Sa nestrpljenjem očekujemo početak nove sezone SIM-a – rekao je trener ekipe OŠ Miloje Zakic Slaviša Milosavljević.
IMG_5831.JPG
U Kuršumliju su se sa srebrom oko vrata vratili i najmladji predstavnici koji su se takmičili u igri izmedju dve vatre predvodjeni učiteljem Dušanom Kečom.
Hrabri mališanima je malo nedostajalo da budu najbolji i plasiraju se na regionalno takmičenje u Split, koje je pripalo ekipi iz Kraljeva. Svakako „mravi“ su postali simbol igara i jedna od najuspešnijih ekipa od kada se igre održavaju u Srbiji.
IMG_6132.JPG
Na turnir u odbojci na pesku momci Ilija Mitrović i Aleksandar Đinđić su otišli bez velikih očekivanja, ali sa namerom da daju 100% svojih mogućnosti, to im je donelo bronzanu medalju, koja je i prva medalja na državnom prvenstvu u odbojci na pesku za Kuršumliju. Trener ekipe bila je Andreja Nikolić.

IMG_5750.JPG

Prvu medalju na turniru u stonom tenisu na državnim finalima donela je Andjela Milovanovic. Odigrala je odlično i hrabro Andjela i sve nas iznenadila bronzanom medaljom.

b1085143-652b-4174-b7ba-c2a75fba29fc.JPG
Fudbaleri su u prvom kolu na turniru poraženi od vršnjaka iz Bora, tako da nisu uspeli da ostvare zacrtani cilj, ali su svojim ponašanjem na terenu sasvim zasluženo osvojili nagradu za najbolju fer plej ekipu turnira.
U ostalim sportovima nismo uspeli da ostvarimo zapaženije rezultate ali daleko od toga da je protivnicima bilo lako.
Basketaši pobedili Valjevo, ali u narednom kolu poraženi od Sremske Mitrovice.
Screenshot 2020-09-28 at 10.15.11.png
Savez za školski sport Kuršumlije koji je bio organizator puta na Državno prvenstvo je imao razloga za zadovoljstvo i ponos. U karavanu iz Kuršumlije sa 79 učesnika dominirali su osmesi, vedra, raspoložena i ozarena dečija lica i njihovi treneri, nastavnici, učiteljice i učitelji.
Svi mi smo pobednici i pre nego što smo krenuli put Beograda. Ponasan sam na sve naše učesnike koji su svojim ponašanjem kako na terenu tako i van njega predstavljali naš grad u pravom svetlu, Kuršumlija definitivno ne mora da brine za budućnost sporta.
koordinator za SIM- za Kuršumliju i član organizacionog odbora igara , Nikola Milijanović
Državno finale Sportskih igara mladih održano je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, i uz pomoć i podršku Ministarstva Omladine i Sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Screenshot 2020-09-28 at 10.13.43 (1).png
50% LikesVS
50% Dislikes
Back to top button