KulturaPoslednje VestiProkuplje

„Moć reči“ u nasleđe Narodnom muzeju Toplice

PROKUPLJE –  U okviru manifestacije „Muzeji za 10“, Književna omladina Prokuplja, sinoć je održala muzičko – poetsko veče „Moć reči“ u Narodnom muzeju Toplice. Saradnici Narodnog muzeja Toplice uručili su Zahvalnicu Književnoj omladini Prokuplja i Domu kulture za tradicionalno učešće na manifestaciji.

  • Naziv je glasio „Moć reči“, što KOP ostavlja u nasleđe Toplici i Srbiji. Sve što su deca pisala, odnosi se na smisao života – govoriti moćne reči, koje ne bole, ne osuđuju, ne povređuju, naći pravu meru u upotrebi reči i jezika. Sa njima se mogu dočarati najlepša i najteža osećanja, zato baš takav naziv za ovo muzičko – poetsko veče. Veče je predstavljalo i poetski i muzički tobogan, jer raznovrsnost odgovora na ovu temu je bogatstvo. Mogli ste čuti Vranjkovićevu pesmu, Šobićevu pesmu, ali i najlepše reči iz narodne pesme. Autorski stihovi mladih iz Književne omladine Prokuplja, prava su mera oblikovana najmoćnijim rečima – rekla je Ivana Đurković, predsednica Književne omladine Prokuplja.

U muzičkom delu predstavili su se Đorđe Veljović i Nađa Krgović za gitarama, Petar i Pavle Joksimović za klavirom, a stihove su govorili Kristina Milošević, Danijel Stevanović, Mia Minić, Svetlana Nikolić, Natalija Bobić, Milena Janković i Ivana Đurković.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button