DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Modna revija učenika Tehničke škole

PROKUPLJE- Modnu reviju, koja se odvijala pod nazivom „Trenutak mode i mašte“, danas su za prokupačku publiku u Domu kulture, organizovali učenici Tehničke škole „15. maj”.

Pred brojnim posetiocima, maturske haljine predstavili su učenici ove škole i ovaj put, baš kao na reviji u okviru manifestacije „Muzeji za 10“, naišli na podršku za ono što rade u okviru smera „tehničar-modelar odeće“. Gosti njihove revije bili su i studenti završnih godina sa Akademije strukovnih studija u Leskovcu, koji su ovom prilikom prikazali 11 svojih modnih kreacija.

Tradicija naše škole u tekstilstvu je duža od pola veka, tačnije datira još od 1975. godine. Prvo zanimanje se zvalo „krojenje i šivenje muških odevnih predmeta“. Tu tradiciju nastavljamo da negujemo kroz ovo današnje zanimanje u četvorogodišnjem trajanju. Tehničar-modelar odeće, postoji u školi već tri godine, a na jesen ćemo upisati i četvrtu generaciju svršenih osnovaca u ovom zanimanju. Mesta ima za 30 učenika koji vole da kroje i šiju i kreativno stvaraju odeću od različitih materijala,  rekla je direktorka Tehničke škole „15. maj“ Biljana Milenković.

Ona je istakla da su modnu reviju „Trenutak mode i mašte“ pripremili učenici i nastvanici tekstilne struke. Sam događaj je upotpunjen muzičkim delom programa i dramskim prikazom učenika ove škole.

         

Učenica drugog razreda smera „tehničar-modelar odeće“ Miljana Arsić, ovom prilikom je pozvala sve one koji će na jesen upisati srednju školu da za svoje zanimanje izaberu upravo ovo koje ona uči. Naglasila je da se nastava u ovom smeru odvija u najsavremenijem kabinetu, koji ima sve ono što mu je potrebno za rad i postizanje dobrih rezultata u njemu.

Tehnička škola „15. maj“ ima 537 učenika, koji su raspoređeni u 21 odeljenje u četiri područja rada, tekstilstvo, elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala i saobraćaj.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button