U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Moleban i krsni hod za Srbe u Crnoj Gori

Autor 15 jan 2020

PROKUPLJE- U znak podrške pravoslavnoj braći i Crkvi Božijoj, koja strada u Crnoj Gori, sutra, u 17 sati, u crkvi Svetog Prokopija, biće služen moleban Presvetoj Bogorodici. Posle toga, od crkve će krenuti krsni hod do spomenika Topličkim junacima u centru grada, gde će se sveštenstvo prokupačke crkve, obratiti svima onima koji budu došli da na ovaj način, pokažu solidarnost i odanost Bogu i Crkvi.
-Srpska pravoslavna crkva i srpski narod su na velikim iskušenjima i u nevoljama zbog nepravedno donešenog zakona o slobodi veroispovesti, kojim žele da se oduzmu svetinje koje vekovima pripadaju našoj crkvi i našem narodu. Naša braća u Crnoj Gori, traže samo ono što i svima drugima pripada, a to je sloboda veroispovesti, očuvanje duhovnosti i srpskog identiteta, rekao je starešina crkve Svetog Prokopija Nikola Ilić.
Otac Nikola je pozvao Prokupčane da sutra dođu u crkvu na moleban i zajedno pruže podršku srpskom narodu u Crnoj Gori. On je poručio da sa sobom ponesu po jednu ikonu i naglasio, da nema veće sile od molitve i jačeg oružja od brojanice i krsta.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476609

15 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions