U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

Muški i ženski rukometni klub Topličanin se spremaju za Super A ligu

Autor 11 sep 2018

PROKUPLJE-  Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković posetio je danas Prokuplje gde ga je primio predsednik opštine Aleksandar Simonović. Prijemu su prisustvovali i predstavnici ženskog i muškog rukometnog kluba Topličanin. Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj situaciji u prokupačkom rukometu i o daljim planovima sa produbljenje saradnje.

-Imali smo više tema a ono što bih hteo da istaknem da Rukometni savez Srbije pruža veliku podršku ženskom i muškom rukometnom klubu Topličanin sa željom da ta dva kluba dobiju bolji tretman i da im pomognemo da ostvare ulazak u Super A ligu. Ono što je važno da planiramo da u Prokuplju organizujemo međunarodne rukometne utakmice. Razgovarali smo da u Prokuplju jedna naša reprezentativna selekcija vrlo brzo odigra ovde jedan kvalifikacioni meč, rekao je Božidar Đurković predsednik Rukometnog saveza Srbije.

Pročitajte i...  Todići zasadili još šest hektara vinograda

Predsednik Opštine Prokuplje zahvalio se prvom čoveku Srpskog rukometa rekavši da Prokuplje ulaže u sport i da će se to u narednom periodu i nastaviti.

-Razgovarali smo kako mi kao lokalna samouprava možemo da pomognemo rukomet u Prokuplju i uopšte sporta da izdignemo na viši nivo. Rukomet je takav sport da sa malo ulaganja možete mnogo da dobijete tako da će mo u narednom periodu veća sredstva iz budžeta izdvojiti za oba rukometna kluba pošto su oni već dosta uspešni i da se izborimo da oni pređu u najviši rang takmičenja. Posebno podržavamo ideju za odigravanjem međunarodne rukometne utakmice u Prokuplju jer znamo da ima mnogo sportski radnika i poklonika sporta koji su željni da u našoj hali vide jednu vrhunsku sportsku predstavu, istakao je Aleksandar Simonović predsednik Opštine Prokuplje.

Pročitajte i...  Krvavi pir pasa lutalica


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85071

11 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Muški i ženski rukometni klub Topličanin se spremaju za Super A ligu”

  1. Miki

    Lepo je Bobo sto pomazes i podrzavas Prokuplje, normalno je to. Voleo bih da se setis svog Blaca ,ledinka u DJurkovicima gde smo kao deca igrali fudbal.Blacani te odlicno znaju i pamte u pozitivmom smislu,bar tvoja generacija, a i mladji ce te upoznati kada nas obidjes i pruzis podrsku za razvoj sporta-rukometa.Imali smo odllican zenski rukometni klub za koga lokalna samouprava nije imala sluha, a bolje su bili rangirani od muskaraca, zaista steta. Dodji covece razdrmaj ovu sredinu koja se polako gasi, daj snage mladima i podstrek,jer su oni buducnost Blaca.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up