U kategoriji Blace, Doljevac, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Muž iz okoline Merošine porodio suprugu u kolima

Autor 17 apr 2019

MEROŠINA- Krenuli smo kolima ka porodilištu kada je počeo porođaj. Vidim dete, već mu glava izašla. Okrenulo se prema meni, gleda me u oči, kao da kaže: „Tata vuci“. Zaustavim kola, prekrstim se, šta ćeš kad nema drugog oko tebe… Morao, sam da priteknem supruzi u pomoć. Nisam se uplašio, ali mi uopšte nije bilo svejedno.

Ovako, presrećni otac Marjan Petković (32) iz Balajnaca, sa puno duha opisuje neverovatan podvig koji je učinio u nedelju ujutru, kada je u kolima, na putu ka porodilištu, porodio svoju suprugu Andrijanu Petković (27).

Nakon podviga, suprugu i ćerkicu odvezao je do porodilišta gde je bebi presečena i podvezana pupčana vrpca. Mama i beba su dobro, potvrdili su iz porodice Petković.

Pročitajte i...  Psi ponovo napali, stradao deo stada u Sagonjevu
Heroine, mama Andrijana i beba Sara

„Hitna pomoć je u krenula ka nama, ali sam im javio se vrate. Na ginekologiji su se svi bili spremili za porođaj. Kada smo došli, kad su videli dete kažu – pa ovo je već završeno. Pa jeste, rekoh, evo je i babica. Ništa sa medicinom nisam imao, do tog jutra. Za četvrto dete će da mi bude lakše već, sad već znam sve“-priča Marjan.

Termin za porođaj je bio 24. april. Andrijana je ujutru osetila bolove u tri sata, ali je supruga probudila tek u šest časova. Mislila je da su to lažni bolovi kakve je imala i sa prvim i sa drugim detetom, ali su to bili bolovi pred porođaj. Vodenjak je pukao na ulazu u Batušinac, odakle je ona rodom. Ona se već namestila u taj položaj kako se porađaju žene. Marjan je zaustavio kola, otvorio vrata i video da je porođaj počeo. Glavica bebe je već bila izašla. Prihvatio je i izvukao dete.

Pročitajte i...  Na ovom gazdinstvu je sve je kao iz bajke

Porođaj se odigrao u Batušincu pred kućom akušerske sestre Natalije Milošević koja nije bila kod kuće, jer je 10 minuta ranije otišla isprati ćerku na ekskurziju, ali je sa Marjanom bila na telefonskoj vezi skoro svo vreme dok je obavljao porođaj.

Slavilo se do zore u dvorištu porodične kuće Petkovića u Balajncu

Andrijana i Marjan su u braku 10 godina, ovo im je treće dete, pre Sare imali dečaka i devojčicu. On je po struci elektrotehničar telekomunikacija, a za život zarađuje držeći dragstor u Balajncu, a o njegovom podvigu bruje svi domaći portali. Do zore se slavilo u porodici Petković u Balajncu, a mala Sara teška je 3,280 grama i dugačka 49 santimetara.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464851

17 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

9 komentara za “Muž iz okoline Merošine porodio suprugu u kolima”

  1. To su ti toplicani bacis ga na glavu on se doceka na noge.Srecno vam bilo.❤

  2. NEKAKJE SA SREČOM IDI MALO KOD NEKE BABICE NA PRAKSU NIJE NA ODMET NEKI DAN ZIVIMI BILI .NEPITATE MUŠKOLIJE ILI CURICA POZDRAV ROĐAK…

  3. Sve cestitke,svaka cast,nek je ziva I zdrava sto godina

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up