U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Muzej posetilo 1300 ljudi

Autor 21 maja 2019

PROKUPLJE- Narodni muzej Toplice je u toku ovogodišnje manifestacije „Muzeji za 10“, koja je trajala od 13. do 19. maja, obišlo 1299 posetilaca.

-Samo u Noći muzeja, imali smo 478 posetilaca. Veoma smo zadovoljni posetom, jer ona pokazuje koliko je naš program bio dobar i sadržajan, rekla je koordinator manifestacije „Muzeji za 10“ Marijana Ostojić.

Ona je objasnila da jednako dobru posećenost svake godine u okviru ove manifestacije ima i Arheo-park Pločnik, koji je ugostio 200 posetilaca 18. maja, kada se obeležava Međunarodni dan muzeja.

Toga dana, u Pločniku je održana tradicionalna „Velika neolitska žurka“, koja je okupila radoznale, ali i sve one koji su se već odavno upoznali sa tim, šta Pločnik zapravo predstavlja. Zajedno sa arheologom Narodnog muzeja Toplice, Julkom Kuzmanović Cvetković, posetioci su mogli da vide kako se nekada pekao hleb, topila ruda bakra, kao i kako su nekad stanovnici ovog mesta živeli.

Pročitajte i...  ,,Bazar zdravlja“ na ,,Danima šljive“

Ovogodišnji program je, na veliko zadovoljstvo organizatora, ali i publike, bio najviše posvećen omladini i deci.

-Sa njima je najlepše i najlakše raditi. Oni uvek sa najviše pažnje i uloženog truda pristupaju svemu što treba da odrade. Pravo je bogatstvo imati ih kao učesnike programa i kao publiku, uvek. Samo u Noći muzeja, u našoj Galeriji, tri puta, kroz radionice, ali i dramski prikaz, predstavili su se učenici Škole „9. oktobar“. U toku same manifestacije, nastupile su i druge škole sa, takođe, veoma zanimljivim programom, na obostrano zadovoljstvo, istakla je Ostojić.

Završno veče ove manifestacije, sadržalo je i tribinu „Turistički potencijali Velikog Jastrepca“, koju je organizovalo Udruženje „Volimo Jastrebac“ iz Prokuplja, kao i multimedijalnu prezentaciju „Prokupačka tvrđava“, koju su pripremile muzejski savetnik Julka Kuzmanović Cvetković i konzervator Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu Ivana Cvetković.

Pročitajte i...  Najmlađi na Danima šljive u Blacu

Veliku posećenost i interesovanje, izazvala je i mini radionica pisanja i crtanja, promocija knjiga i tribina, u okviru večeri fantastike Udruženja Ordo Drakonis iz Niša.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466571

21 maja 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up