U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Muzej priprema program za jesen

Autor 20 avg 2019

PROKUPLJE- Narodni muzej Toplice godinama unazad ima odličnu saradnju sa prokupačkim osnovnim i srednjim školama. Zaposleni u ovoj ustanovi kulture uveliko rade na osmišljavanju i proširivanju već postojećeg veoma bogatog i sadržajnog programa za školski uzrast.

-Naša saradnja sa školama je svake godine sve bolja i potpunija, te smatramo da tako treba i da se nastavi. Nastojimo već dugi niz godina da vratimo naše sugrađane, đake osnovnih i srednjih škola u Muzej i da im na najlepši mogući način, kroz obilazak postavki, predavanja i projekciju filmova prikažemo istoriju njihovog grada, rekla je viši vodič prokupačkog Muzeja Marijana Ostojić.

Ona je istakla da se saradnja sa đacima, profesorima i učiteljima, nije zadržala samo na obilascima Muzeja i spomeničkog kompleksa Hisar, već da se ogledala i u programima koje smo pripremali u okviru različitih manifestacija, Nedelje muzeja, Dana evropske baštine, Smotri arheološkog i etnološkog filma, ali i mnogih drugih.

Pročitajte i...  Dalje se nije moglo, Jastrebac ispao iz Kupa: Partizan teškom mukom pobedio Blačane

-Namera nam je da i ove školske godine, ali i svih narednih tu saradnju negujemo. Napravili smo predlog svega onoga što može da bude poučno i interesantno u skladu sa njihovim školskim planom i programom, ali smo raspoloženi da čujemo i nove ideje i predloge, naglasila je Ostojić.

Programom Muzeja nije obuhvaćen samo obilazak ove ustanove, već i nastavne jedinice iz istorije, koje će biti od pomoći profesorima. Njihova vrata su, kako navode, uvek otvorena i za saradnju sa profesorima muzičke i likovne kulture, ali i organizovanje koncerata i izložbi, predavanja i tribina. Do sada se u galeriji ove ustanove organizovalo dvadesetak javnih časova iz srpskog jezika, astronomije, fizike, biologije, francuskog i engleskog jezika.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470637

20 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up