U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Muzičari u borbi protiv koronavirusa

Autor 3 apr 2020

PROKUPLJE – Kada čovek dođe u situaciju da mora da se bori za opstanak i prkosi svim nedaćama koje ga salete, onda se kod njega rađaju sjajne ideje, koje izazivaju radosno treperenje srca i želju da sve ovo, što pre prođe. A zar ima boljeg načina da se razveselimo u ove dane, od slušanja kvalitetne muzike naših muzičara iz Toplice!?

Dejan Dinić (1980) iz Prokuplja, bavi se muzikom već dugo i poznati je harmonikaš. U poslednje vreme, svira u “Bendu 027” koji broji petoro članova. Kada je uvedeno vanredno stanje, onemogućeno je bilo imati bilo kakve probe benda, ali se svako u svom domu i dalje zabavljao vežbajući svako svoj deo. To je nateralo našeg sagovornika i sugrađanina Dejana Dinića da na društvenoj mreži Facebook, napravi grupu “Muzičari Vs Korona”.

Pročitajte i...  Snežana po celu noć dežura da je ne odnese klizište

– Kada je uvedeno vanredno stanje, došao sam na ideju da napravim grupu, u kojoj će svoje video snimke vezane za muziku, moći da objavljuju deca, talentovana za muziku u bilo kom smislu, članovi bendova iz našeg kraja, profesori muzike iz muzičke škole i amateri. Takođe, naglašavam, da oni koji žele, mogu da naprave i neku anketu u grupi, što bi, verujem, bilo vrlo zanimljivo Topličanima, pa i drugima. Stigao je veliki broj video snimaka, na moje veliko zadovoljstvo. Ima i dece i to i jeste najveći cilj, da se priključi još veći broj mladih muzičara i da tako svima ulepšavamo svakodnevnicu i da je lakše podnesemo, sada, kada moramo da budemo u kući. Zahvaljujem se svima, koji su se pridružili grupi i koji se trude da ovu moju ideju realizuju. Pozivam sve one, koji se do sada nisu pridružili grupi, da to urade – rekao je Dejan Dinić.

Pročitajte i...  Otvorena Ivanjdanska likovna kolonija

Na video snimcima u grupi “Muzičari Vs Korona” zastupljena je muzika za svačiji ukus. Čuje se klarinet, harmonika, violina, saksofon, bubnjevi, klavijature, divni glasovi lepih članica bendova, kao i pevača…Tu su i dečica – Veljko i Đorđe za klavijaturom i bubnjevima. U grupi su objavljeni i koncerti KUD “Abraševcića” i KUD “Toplica” iz Prokuplja. Divna slika veselog Prokuplja. Ovi muzičari su se potrudili da nam ulepšaju dane, pa hajde, da im se svi pridružimo na fb grupi i pružimo solidarnost u teškim danima!

Večeras su na repertoaru Milan Dinčić i Nikola Stefanović, profesori muzike. Uživajte uz klarinet i klavijaturu u pesmi “Eleno, kerko”!

Podsećamo, da biste pogledali snimke, pronađite na Facebook-u grupu “Muzičari Vs Korona”!


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480135

3 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Muzičari u borbi protiv koronavirusa”

  1. Ako micur ne peva,nista

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up