U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Na Radanu radi zidani kazan star sto godina

Autor 19 sep 2020

RADAN/SELO OBRAŽDA- U domaćinstvu Božidara i Miroslavke Ćirić iz sela Obražda na Radan planini još uvek je u funkciji zidani kazan za rakiju star oko sto godina. Božidar kaže da je iz njega rakija mnogo bolja.

Rakijski kazan star 100 godina

Rakijski kazan star 100 godinaKrećući se blagorodnom i tajanstvenom Radan planinom saznajete mnoge interesantne stvari i upoznajete interesantne ljude. Čuli smo da se, podno samog vrha Radan planine , u selu Obražda, selu punom istorijskih mesta, na kojima su se odigrali mnogi istorijski događaji, nalazi starinski, zidani kazan za pečenje rakije koji pamti sve te događaje jer je pekao rakiju i pre 100 godina.Da bi snimili ovaj kazan bili smo izloženi mnogim iskušenjima. Zaglavio nam se terenac u vododerini, izvlačili su nas traktorom, ali je ipak najveće iskušenje bilo odoleti upornom insistiranju ljubaznih i gostoljubivih domaćina, gorštaka sa Radana, Božidara i Miroslavke Ćirić, da probamo rakiju iz zidanog kazana koja je, kako kažu, posebna. Priznajemo, nismo odoleli.Pratite nas i saznajte šta sve krije, u svojim nedrima, Radan planina.

Gepostet von Radan Pusta Reka portal am Freitag, 18. September 2020

(Radan Pusta Reka Portal)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485866

19 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Na Radanu radi zidani kazan star sto godina”

  1. Svaka čast za kazandjiju koji je majstorski uspeo da ga stavi u funkciju to je veliki uspeh za njega. Stari su govorili da je to pešački kazan iako je fiksiran na jednom mestu. Pozdrav od Topličanina.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up