U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Na vezi sa poznatima

Autor 8 apr 2020

PROKUPLJE – Film klub Prokuplja je svoj program rada prilagodio novonastaloj situaciji, pa se tokom vanrednog stanja, svi članovi aktivno bave održavanjem video tribina. Svi članovi Film kluba, i stari, a i novi, rado realizuju ovakav program. Ljubitelji filma naučili su mnogo u razgovorima sa glumcima, poznatim glumcima iz Toplice i šire. Mirjana Ranđelović, jedna od mlađih članica Film kluba u Prokuplju rado se prihvatila priče o ovakvom programu:


– Film klub pokrenuo je nedavno online tribine koje se realizuju putem mesindžera. Gosti su glumci, producenti, pisci… U razgovoru su do sada učestvovali učenici Gimnazije, bivši i sadašnji. Naši gosti do danas bili su Nebojša Jovanovik, makedonski
reditelj, Predrag Kotur i Dejan Dedić, glumci iz Prokuplja, zatim Aleksandar Vujović, crnogorski reditelj i poznata glumica Ana Sofrenović. Današnji gost je Stefan Piale, glumac italijanskog porekla.
Na pitanje kakvi su njeni utisci o ovakvoj vrsti programa, kaže :
– Počastvovana sam kao član Film kluba što mogu da učestvujem u tribinama i budem deo ekipe. Razgovor sa ljudima iz sveta filma, zaista dobro dođe u ovim danima. Naučila sam mnogo divnih stvari o filmu. Zahvaljujući njima, shvatila sam životne pouke, koje svi treba neprekidno da primenjujemo u sopstvenom životu. Kao dete, maštala sam da doprem do poznatih glumaca, da sa njima vodim razgovor kao sa svim drugim ljudima i sada sam to i ostvarila.
Veliku zahvalnost za ovakav program, Prokuplje duguje Žikici Jovanoviću i Branislavu Rosiću. Čast je učiti o stvarima, o kojima ne biste ni slutili, da ćete imati priliku da naučite, na ovakav način i u ovakvo vreme. Ne samo što takvi programi odvlače pažnju na neke lepše i kvalitetnije misli, nego su i zabavni i edukativni u isti mah. Svakako, ovaj poduhvat Film kluba društveni je i kulturni doprinos građanima Prokuplja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480330

8 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up