U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Načelnik okruga razvija turizam u Toplici

Autor 1 nov 2018

PROKUPLJE- Načelnik Topličkog upravnog okruga, Milan Aranđelović, danas je razgovarao sa pomoćnikom ministra za trgovinu, turizam i telekomunikaciju-sektor turističke inspekcije, Verom Božić Trefalt i predsednikom Upravnog odbora Turističke organizacije Srbije, dr Ratkom Vušurović, o razvoju turizma u sve četiri topličke opštine.

Aranđelović je istakao da Toplica raspolaže bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem i prirodnim potencijalima koji nisu u dovoljnoj meri valorizovani.

-U narednom periodu, veća pažnja će se posvetiti razvoju turizma na lokalnom nivou, sa posebnim akcentom na seoski turizam. Da bi se ovo ostvarilo, neophodno je da stručni ljudi iz različitih oblasti pokažu koji su to turistički potencijali ovog dela Srbije i na koji način se oni mogu najbolje iskoristiti za razvoj mnogih grana privrede, koje su sastavni deo turističke ponude, izjavio je on i dodao da Lukovska i Prolom banja treba da budu primer kako se na najbolji način promovišu i koriste turistički potencijali.

Na sastanku, na kojem je prisustvovao i predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, dogovoreno je da lokalna samouprava  prepozna svoje potrebe u oblasti turizma, kako bi se napravili projekti i, uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, realizovali.

-Turizam, kao privredna grana, utiče i na razvoj drugih oblasti privrede. Svaki uloženi dinar u ovu oblast, višestruko se vraća, rekao je Aranđelović i dodao da će se u narednom periodu veća pažnja pokloniti razvoju i iskorišćenosti izuzetno bogatih, ali nedovoljno iskorišćenih turističkih potencijala u Toplici.

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87360

1 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Načelnik okruga razvija turizam u Toplici”

 1. posmatrac

  E, moj decko, prvo azbuka, pa turizam….

 2. biljana

  Radan planina odlicno mesto za razvoj zimskog turizma

 3. Anonimni

  Dragi gospodine nacelnice, da Vas potsetim da ste nacelnik sve cetiri toplicke opstine, a ne samo Prokuplja. Uz duzno postovanje , mislim da ovo nije Vas posao, i mislim da nije turizam tema u koju se Vi razumete.
  Usput, da Vas pitam, znate li koliko raspolozivih smestajnih kapaciteta ima u GRADU PROKUPLJU ?
  Hvala unapred na odgovoru, i molim Vas da dozvolite onima koji znaju sta je turizam da se bave njime i ako stvarno imate volju da razvijate turizam, formirajte turistocku organizaciju.
  Pozdrav.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up