U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Nagli pad temperature može izazvati prehladu i virusne infekcije

Autor 21 nov 2019

PROKUPLJE-U poslednja 24 sata Hitnoj službi Doma zdravlja u Prokuplju javilo se 60 pacijenata, uglavnom zbog kardiovaskularnih, respiratornih i problema sa hipertenzijom, kazala je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.

Prema njenim rečima, lekarima Hitne, najčešće su se obraćali za pomoć hronični srčani bolesnici i astmatičari, a neretko, pomoć su tražili i oboleli od psihosomatskih bolesti.

-Na zdravstveno stanje hroničnih bolesnika, najviše je uticalo veoma toplo vreme na pragu zime, što nije karakterisično za naše podneblje, kazala je Mirković i dodala da je, osim hroničnim bolesnicima, ova temperatura odgovarala i drugima, pa nije zabeležen veći broj sezonskih bolesti, prehlada, gripoznih stanja i drugo.

-Za pojavu ovih bolesti, najopasniji je nagli pad temperature, koji se najavljuje za nastupajući period, pa se zato, pre svih, hroničnim bolesnicima preporučuje obavezno uzimanje propisane terapije, savetuju lekari prokupačkog Doma zdravlja.

Pročitajte i...  Poziv davaocima krvi

Ostalima, u ovom periodu, lekari preporučuju što više vitamina, zdravu ishranu, odmaranje i utopljavanje, kako bi izbegli prehlade i odbranili se od virusnih infekcija.

Kada je reč o virusima i sezoni gripa, iz Doma zdravlja u Prokuplju poručuju da, prema najavama Instituta za javno zdravlje „Batut“, očekuju novi, dodatni kontigent vakcina protiv gripa i podvlače da će, čim vakcine stignu, Prokupčani o tome biti obavešteni putem sredstava javnog informisanja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474640

21 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up