U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nagrada glumcima prokupačkog pozorišta na Međunarodnom festivalu ”Moravski cvetić” u Trsteniku

Autor 2 jan 2021

PROKUPLJE – Na trećem Međunarodnom festivalu dečijeg dramskog stvaralaštva “Moravski cvetić” 2020. godine, Amatersko pozorište “Hranislav Dragutinović” iz Prokuplja, osvojilo je nagradu za glumačku improvizaciju.

-Glumci predstave “Lepotica i zverka” rediteljke Tijane Petrović, iako su znali da su snimani i da je to nešto što nije pun izraz njihove, ni slobode, ni kreacije, uspeli su da zadrže unutrašnji impuls i da svoju glumačku improvizaciju, koja je možda ključ za komad, kakav je ovaj komad Miloša Miloševića Šike, dovedu do tačke, u kojoj ona postaje specifikum za sebe i koja daje veliki kvalitet celoj predstavi. Uprkos pandemiji koronavirusa, nismo hteli da dopustimo da 2020. godina prođe bez našeg festivala. Iako je bio planiran za april 2020. održan je u decembru online. Ove godine selektor Aleksandar Volić pogledao je 23 prijavljene predstave i izabrao 5, za zvanični takmičarski program. O nagradama su odlučivali Slađana Radivojević, glumica iz Trstenika, Rade Dimitrijević, slikar iz Beograda i moja malenkost – istakla je Branislava Stefanović, redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i dugogodišnji reditelj pozorišta u Trsteniku.

Iz prokupačkog pozorišta ističu da su veoma zahvalni na nagradi koju su dobili I da se nadaju da će 2021. godina doneti nove žive nastupe pred publikom i još više nagrada.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=489895

2 jan 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions