U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nagrada za film učenika škole u Donjem Kordincu

Autor 11 sep 2019

PROKUPLJE- Već na samom početku ove školske godine, učenici izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Milić Rakić Mirko“ u Donjem Kordincu, osvojili su nagradu.

-Naš vaspitno-obrazovni film pod imenom „Snađi se“, našao se u finalu Međunarodnog filmskog festivala kreativnog filma KREF 2019. Konkurs je bio otvoren za učenike, ali i za nastavnike i stručne saradnike, koji su mogli da se takmiče kao mentori ili kao autori filma u četiri kategorije: promotivni školski spot, savremeno obrazovanje, obrazovni resurs i vaspitni izazov, objasnila je učiteljica Jelena Babić i dodala da će filmove koji su ušli u finale, organizatori promovisati kao podršku neformalnom i formalnim obrazovanju i vaspitanju mladih na međunarodnom nivou.

Učenici iz Donjeg Kordinca su sa svojom učiteljicom osmislili i snimili film. Sam naziv “Snađi se”, otkriva da se radi o snalaženju u prostoru uz pomoć znakova koje koriste izviđači.

Pročitajte i...  Odožena poseta patrijarha i ministra kulture Kuršumliji

–Ovo je veliki uspeh. Značaj ovog takmičenja ogleda se u tome što se nalazi u „Kalendaru takmičenja“ Ministarstva prosvete. Mnogo smo se obradovali, posebno zato što znamo da je konkurisao veliki broj filmova iz zemlje i okruženja, istakla je učiteljica Jelena Babić, koja je i u prethodnoj godini, zajedno sa svojim učenicima, osvajala zapažene rezultate u dodatnim aktivnostima.

Tako su učenici ove škole, prošle godine, na istom takmičenju koje je održano u Štipu u Makedoniji, osvojili treće mesto sa filmom „Od zrna pšenice do slasnog hleba“.

Ove godine, finele KREF-a biće održano u Leskovcu, u periodu od 3. do 5. oktobra, a pratiće ga niz kreativnih i edukativnih radionica, kako za učenike, tako i za njihove mentore.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471607

11 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up