U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nagrada za film učenika škole u Donjem Kordincu

Autor 11 sep 2019

PROKUPLJE- Već na samom početku ove školske godine, učenici izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Milić Rakić Mirko“ u Donjem Kordincu, osvojili su nagradu.

-Naš vaspitno-obrazovni film pod imenom „Snađi se“, našao se u finalu Međunarodnog filmskog festivala kreativnog filma KREF 2019. Konkurs je bio otvoren za učenike, ali i za nastavnike i stručne saradnike, koji su mogli da se takmiče kao mentori ili kao autori filma u četiri kategorije: promotivni školski spot, savremeno obrazovanje, obrazovni resurs i vaspitni izazov, objasnila je učiteljica Jelena Babić i dodala da će filmove koji su ušli u finale, organizatori promovisati kao podršku neformalnom i formalnim obrazovanju i vaspitanju mladih na međunarodnom nivou.

Učenici iz Donjeg Kordinca su sa svojom učiteljicom osmislili i snimili film. Sam naziv “Snađi se”, otkriva da se radi o snalaženju u prostoru uz pomoć znakova koje koriste izviđači.

Pročitajte i...  Otvorena izložba novinske fotografije „NATO agresija u 78 slika“

–Ovo je veliki uspeh. Značaj ovog takmičenja ogleda se u tome što se nalazi u „Kalendaru takmičenja“ Ministarstva prosvete. Mnogo smo se obradovali, posebno zato što znamo da je konkurisao veliki broj filmova iz zemlje i okruženja, istakla je učiteljica Jelena Babić, koja je i u prethodnoj godini, zajedno sa svojim učenicima, osvajala zapažene rezultate u dodatnim aktivnostima.

Tako su učenici ove škole, prošle godine, na istom takmičenju koje je održano u Štipu u Makedoniji, osvojili treće mesto sa filmom „Od zrna pšenice do slasnog hleba“.

Ove godine, finele KREF-a biće održano u Leskovcu, u periodu od 3. do 5. oktobra, a pratiće ga niz kreativnih i edukativnih radionica, kako za učenike, tako i za njihove mentore.

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
lynda course free download
download mobile firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471607

11 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up