KulturaPoslednje VestiProkuplje

Nagrada za najbolju pesmu otišla u Prokuplje

PROKUPLJE- Saša Milovanović, organizator književne delatnosti u Domu kulture i članu Književnog društva „Rade Drainac“ u Prokuplju, dobio je nagradu za najbolju pesmu objavljenu 2021. godine na festivalu „Petruški književni sabor“, koji je nedavno održan u mestu Grze kod Paraćina.

–Ove godine na književnom okupljanju učestvovalo je manje pesnika nego ranijih godina, zbog aktuelne pandemije. U konkurenciji od tridesetak učesnika, nagrada je pripala našem književnom društvu, iako uvek sa ovakvih takmičenja donosimo nagrade, svaka ima posebnu draž. Sabor je održan u prelepom ambijentu netaknute prirode, koja je uvek prava inspiracija za umetnike, kazao je Saša Milovanović.

Na ovoj manifestaciji on je prokupačko književno stvaralaštvo predstavio zajedno sa pesnikom Ljubišom Krasićem i ističe da je to bila prilika da publici predstave ovu vrstu umetnosti, stvaranu u Prokuplju u periodu između dva sabora, sa posebnim osvrtom na časopis Književnog društva „Rade Drainac“ koji izdaje Dom kulture u Prokuplju.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Vreme je za kulturu-Podržimo prave uzore“.

„Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

100% LikesVS
0% Dislikes
Back to top button