U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti.

Nagrade za glumce iz Blaca

Autor 26 feb 2021

BLACE- Na  susretima varoških pozorišta Srbije, u organizaciji Centra za kulturu Požarevac,sinoć je prikazana predstava TRE SORELLE , amaterskog pozorišta Teatar 13 iz Blaca koje se u jakoj konkurenciji došlo do glavnog festivalskog dela.

Na pozorišnom festivalu “ Milivojev štap i šešir” glumica Lenka Ćojbašić proglašena je za glumicu večeri, dok je glumac Saša Savić dobio nagradu za Slikovito prikazan lik.

-Uloga Roze u predstavi “ TRE SORELLE” je moja prva velika uloga. To je moj prvi korak ka unapređivanju mojih glumačkih sposobnosti i drago mi je što je uloga Roze nagrađena jer sam vezana za tu ulogu i drago mi je što smo blačane mogli da ispoštujemo i održimo ovu predstavu jer Blačani vole naš Teatar 13, rekla je nagrađena glumica Lenka Ćojbašić.

Velika je čast učestvovati na ovako velikom festivalu i dobiti nagradu, rekao je glumac Saša Savić koji se zahvalio žiriju koji je prepoznao trud i rad ekipe predstave “ TRE SORELLE”.

Nakon odgledane predstave „Tre sorele“ Amaterskog pozorišta „Teatar 13“  iz Blaca , žiri 17. Amaterskih glumačkih svečanosti, koji radi u sastavu;Vesna Stanković, glumicaVera Zarić Mitrović, direktor  Narodne biblioteke Požarevac Ljiljana Dabić, direktor  Galerije „Milena Pavlović Barili“doneo je odluku da za Slikovito prikazani lik nagradi Sašu Savića, za ulogu Damjana. Glumica večeri i dobitnik štapa je Lenka Ćojbašić za ulogu Roze.

Svake večeri proglašava se dobitnik replike Milivojevog štapa,  dok će na kraju festivala najuspešnijem među njima pripasti i replika njegovog šešira. Zbog aktuelne situacije, festival se ove godine izvodi u onlajn formatu, preko Jutjub kanala Centra za kulturu Požarevac.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=491738

26 feb 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions