U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nagrade za prokupačke glumce

Autor 24 nov 2020

PROKUPLJE- Na nedavno završenom osmom,  Međunarodnom festivalu za decu i mlade „Lektirići eks ju fest“, koji je ove godine,  zbog aktuelne epidemiološke situacije, realizovan na sasvim drugačiji način, stručni žiri je doneo odluku o najboljim predstavama. Žiri, koji je ocenjivao ovogodišnje učesnike festivala, radio je u sastavu Daniel Jovanović, Ljiljana Milosavljević i Julka Kuzmanović Cvetković.

Ove godine izostao je kontakt sa publikom i mnoge predstave nisu odigrane uživo. Odgledali smo snimke predstava i tako doneli odluke. Sam doživljaj gledanja uživo i kontakt glumaca i gledalaca je nezamenljiv, ali morali smo da se prilagodimo situaciji, istakao je žiri.

Posle 10 odgledanih predstava, po pet u konkurenciji za decu i mlade, žiri je jednoglasno doneo odluku o odlikama za najbolje. Među brojnim nagrađenim učesnicima, iz naše zemlje i regiona, našli su se, kao jedini predstavnici Prokuplja i učenici Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“.

Njihov ansambl je dobio nagradu za najbolju kolektivnu igru u predstavi „Ko nekad u osam“, a najbolju epizodnu mušku i žensku ulogu imali su Pavle Kitanović i Natalija Babić.

-Veoma se ponosim time da su se naši mali glumci, kojima je ovo bilo prvo premijerno igranje na ovakvom jednom prestižnom festivalu, pokazali kao dobri i bili zapaženi. Svi zajedno nosimo vrlo lepe utiske i nadamo se da ćemo se u narednim godinama družiti još više, istakla je učiteljica Jelena Babić, koja je predstavu „Ko nekad u osam“, radila zajedno sa kolegama Nikolom Đorđijeski i Biljanom Jelić, u okviru školske dramske sekcije.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488470

24 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions