U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nagrade za „Tatkove “ male dizajnere

Autor 28 apr 2020

PROKUPLJE – Na konkursu „Lutka sjajna mog dizajna“, pesnikinje Anite Pešić, pristiglo je 205 dizajnerskih crteža od 168 idejnih tvoraca koji su svojom maštom i kreativnošću oplemenili ovaj zanimljiv konkurs.

Anđela Jovanović

Za 11 dana stigli su radovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke i drugih država. Konkurs je objedinio 30 gradova različitih zemalja.

Prokupčani sada mogu da se pohvale da su nadaleko poznati po učenicima Osnovne škole „ Nikodije Stojanović Tatko “, koji nižu uspeh na svakom polju.

Na ovom konkursu, nagrađena je učenica Anđela Jovanović. Ona je dobila jednu od tri nagrade za najmaštovitijeg dizajnera.  Anđela će, kao jedna od prvonagrađenih, dobiti lutku, izrađenu po njenom dizajnu.

Pročitajte i...  Politikolog Nikola Dragović preporučuje knjige „Velika zabluda“, „Revizor“ i „Čiča Gorio“

Iz ove škole je nagrađena i Darija Stojanović, za originalan rad.

Anđela i Darija su učenice četvrtog razreda i njihov talenat u mladim godinama već nalazi svoj put.

Darija Stojanović

Njihova učiteljica Ljiljana Sokolović je ponosna :

  • Čestitam svojim učenicama na nagradama. Uvek sam govorila da je najvažnije učestvovati i da treba odgovoriti na svaki konkurs. Bez obzira na to, što su nam sada životne okolnosti drugačije, one su vredno radile i ponosna sam što je njihov talenat, trud i rad vidljiv. Treba napomenuti da je ovo drugi konkurs Anite Pešić i da su na prethodnom konkursu „ Srce jedinstva“, Anđela i Darija, takođe bile uspešne. Veliki broj učenika mog odeljenja je učestvovao, a jedan broj dobio posebne pohvale. Anđela je i tada osvojila treću nagradu. Talenat, upornost i rad uvek nađe put do uspeha. Ono, što je posebno važno u ovim danima, jeste da treba da učinimo sve što je u našoj moći, da deca ostanu deca. Mislim da deci treba otvoriti sva vrata, ponuditi sve mogućnosti, podržati ih u svemu, u čemu uživaju i što vole. Kada su deca zadovoljna, ona su i uspešna. A tada sam i ja srećna. Njihova sreća je i moja – rekla nam je učiteljica Ljiljana Sokolović.
Pročitajte i...  Zašto da idemo na more kad imamo Lukovsku banju

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480892

28 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Nagrade za „Tatkove “ male dizajnere”

  1. Marina

    Bravo deco! Prelepi.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up