U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nagrađen rad prokupačke učiteljice

Autor 13 dec 2019

PROKUPLJE- „Matematičari istraživači“, rad je prokupačke učiteljice Jelene Babić, koji je nagrađen u Beogradu na Institutu za moderno obrazovanje, u okviru projekta „Obeležavanje Dana inteligencije“.
-Na Institutu je održana tribina, pod nazivom „Stimulacija intelektualnog razvoja-primeri dobre prakse“, a njen cilj je bio unapređenje sistema obrazovanja u Srbiji, ali i poboljšanja položaja darovitih u društvu. Organizator je bila Mensa Srbije i Udruženje „Kreativni učenici“, u saradnji sa Institutom za moderno obrazovanje, rekla je učiteljica Babić, koja radi u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ u Donjem Kordincu.

Ona je istakla da je od 190 prijavljenih aktivnosti, realizovano 120, a nagrađeno 30.
-Sama tribina je bila završnica „Dana inteligencije“, koji je okupio primere dobre prakse iz cele Srbije i regiona. Nas tridesetoro kolega smo imali priliku da skupu predstavimo svoje radove, koji su procenjeni kao najbolji za stimulaciju intelektualnog razvoja učenika, istakla je ova učiteljica.
O samom času, koji je realizovan u okviru projekta „Obeležavanje Dana inteligencije“ u Školi u Donjem Kordincu, ona je naglasila da je njegov cilj bio razvijanje logičkog mišljenja i orijentacija u prostoru, uz pomoć znakova koje koriste izviđači.
-Učenici su izviđačkim znakovima usmeravani ka mestima na kojima se nalaze zagonetke. Rešenje zagonetke predstavljalo je mesto na kome je sakriven logički zadatak, a zadaci su bili primereni uzrastu, objasnila je prokupačka učiteljica Jelena Babić.
Pored simboličnih nagrada i priznanja, nagrađeni su dobili i godišnje članstvo na Institutu za moderno obrazovanje, što je veoma značajno za njihov dalji profesionalni rad.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475541

13 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions