U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti.

Najbolji srpski dečiji pesnici družili se sa blačkim osnovcima

Autor 7 maj 2019

BLACE- U okviru 50. Drainčevih književnih susreta pesnika blački osnovci se družili sa poznatim dečijim pesnicima.

U Osnovnoj školi “ Stojan Novaković” u Blacu održan je pesnički čas u organizaciji Narodne biblioteke” Rade Drainac” Prokuplje i Narodne biblioteke “ Raka Drainac” Blace. Pesnički čas održan je u okviru 50. Drainčevih književnih susreta. Prisutne je ispred Narodne biblioteke ” Raka Drainac” Blace pozdravila direktorka Slavica Pavličević.

U okviru književne manifestacije 50.Drainčevih susreta pesnika učenici nižih razreda Osnovne škole “Stojan Novaković” Blace sa poznatim dečijim pesnicima Ljubivojem Ršumovićem, Vlastom Cenićem, Mošom Odalovićem i Todetom  Nikoletić uživali su na pesničkom času.

Pomenuti dečiji pesnici blačkim osnovcima govorili su svoje stihove a većinu od njih zajedno su recitovali.

Pročitajte i...  Izmena režima saobraćaja zbog vašara

Pesnički čas nagrađen je velikim aplauzom više puta a blački osnovci su bili i više nego oduševljeni predstavljanjem poznatih pesnika za decu.

Deca su uživala, odgovarajući na stihove smehom, ali i aplauzima, a profesori srpskog jezika, koji su prisustvovali ovom otvorenom času, istakli su da je pravo zadovoljstvo na jednom mestu slušati ovoliko poznatih i priznatih pesnika.

Pesnici su ovakav čas, kojim je označen početak književne manifestacije  „Drainčevi susreti“, pored Blaca održali i u Prokuplju, Žitorađi i Kuršumliji.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465673

7 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up