U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Reportaža.

Najmanje se nadala da će da je zadesi ovo…

Autor 26 jun 2020

PROKUPLJE – Tijana Stamenković iz Prokuplja je mlada devojka koja se od svoje generacije razlikuje najpre po stavu o načinu života kakav je poželela da živi. Ona nije neko, ko se povlači u sebe, već primer poletne mladosti koja kad treba, zasija kao zvezda i donese novi život.

Kada je napunila 21 godinu,Tijana je rešila da se oproba u radu na selu. Tako je Žitni Potok postao mesto koje će joj, verujemo, promeniti život na bolje. Nakon završene škole cilj joj je bio da tamo i živi, jer je želela da zamišljeno i ostvari.

-Kada je trebalo da upišem srednju školu, bila sam neodlučna. A onda sam presekla i upisala Medicinsku školu i shvatila da je taj poziv jedino čime želim da se bavim. Jedino što me ispunjava potpuno je da pomažem drugim ljudima. Nedavno sam počela da radim u Žitnom Potoku. Kolektiv me je prihvatio brzo i pomogao mi da se prilagodim radu, jer je za mene to bilo nešto novo. Prilagodila sam se lako. To nije bilo teško, jer su mi prve greške opraštali i imali razumavanja. Moj rad je podsticala jedna koleginica koja me je stalno bodrila da radim više i još bolje. Svi misle da je život i rad na selu lak, ali nije tako. Odjednom si sve i prođeš hirurgiju, pedijatriju, urologiju, ginekologiju… Dan ume da bude veoma tih, ali i buran, stresan – priča Tijana.

Njena hrabrost i požrtvovanost na poslu koji radi dovela je do nesvakidašnje situacije. Nakon 3 godine i 9 meseci rada, desio se porođaj u sanitetskom vozilu i za Tijanu šansa da donese novi život na svet.

 • Prvi put sam se susrela sa takvom situacijom. Žena, koja se zove Katarina rekla mi je da je porođaj krenuo. U tom trenutku su dva života zavisila od moje reakcije. Nije mi bilo svejedno! Nadala sam se ipak da porođaj neće krenuti do Prokuplja. Govorila sam joj da diše i da stižemo brzo, međutim, kada sam videla teme bebine glave, shvatila sam da je počelo i da moram da ostanem pribrana i smirena, prvenstveno zbog trudnice. Kao i svaka majka, Katarina je prirodnim tokom samoj sebi pomogla i svaka joj čast na onolikoj hrabrosti! Kada sam uzela bebu u ruke, jedini strah koji sam imala bio je da je nisam povredila. Prvi put u životu držala sam novorođenče! Držala sam bebu sve do Prokuplja. Tolika sreća, tolika toplina, držati jedan novi život je neopisiv. Kada smo stigli do bolnice u Prokuplju, ruke su odjednom počele da mi se tresu… Taj nalet adrenalina, kako kažu, učini svoje – kaže Tijana.

Tijanin cilj sada dobija novu dimenziju. U jednom danu je nadmašila sebe i naučila ono najvažnije – da deluje brzo i spretno u svom poslu, kako se postaje heroj, kada sve moraš sam u jednoj nesvakidašnjoj situaciji i kako da doneseš život i budeš ponosan što majci u ruke daješ čitav svet.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483080

26 jun 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

17 komentara za “Najmanje se nadala da će da je zadesi ovo…”

 1. Svaka ti cast na hrbrosti, zelimti veliki uspeh u daljem radu, bravo

 2. Bravo koleginice na mladjima svet ostaje!

 3. E, pa, nesto lepo i vi da napisete…

 4. Bravo tijana svaka cast cestitam vam puno

 5. BRAVO TIJANA….MNOGO SRECE I STRPLJENJA U DALJEM RADU.

 6. E pa vise mi se povraca ,,kao da je rodjena planeta Nedodjija,,pa ni za Nikolu Teslu se nije ovako i ovoliko pisalo,,,svaka normalna sestrai ttehnicar mnogo sta uradi kroz svoju karijeru a ovo je brate prevrsilo svaku meru…

 7. Epa,bravo Vesna ovo je Tijanina koleginica,sujetna,zlobna koja ni trunku dobrote nema u sebi,a ostalo o njoj i njenom bahatom radu, rećiće stanovnici Žitnog potoka…

 8. Helena

  Bravo Tijana, ti si ponos Zitnog Potoka! Zato te stanovnici istog vole i dizu u nebesa.. Jos jednom BRAVO!

 9. Tićo,glavu gore,znaš kako smo te učili,budi čovek,ali nikad ne okreći drugi obraz,poginućeš,a ovi što pominju Teslu verovatno neznaju ni ko je on,jel da znaju nebi ga pominjali u ovakvoj prilici,ali to je plus za tebe da te uporedjuju sa takvom veličinom…ljubim te…

 10. Tutaaa

  Ticooooo svaka cast, ova persona moze samo da ti zavidi na tvom uspehu!

 11. Bravo svaka cast na hrabrosti

 12. Svetlana

  Bravo devojko svaka ti cast veliki pozdrav od srca

 13. Svetlana

  Bravo devojko svaka ti cast.Od srca pozdrav i zelim ti svaku srecu u zivotu….

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions