U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Najveća količina vode u istoriji Prokuplja

Autor 24 jun 2020

PROKUPLJE- Zbog velikih padavina prethodnih dana, došlo je do izlivanja reke Toplice i plavljenja Gradskog groblja u Prokuplju. Kako kažu nadležni, uloženo je oko 50 miliona dinara za čišćenje rečnog korita i izgradnju bedema na Stražavačkoj reci i Toplici, ali to nije pomoglo, obzirom da je reč o najvećoj količini vode u istoriji Prokuplja.

-Ima više vode nego što je to bio slučaj 2014. godine. U prethodnom periodu, angažovali smo mašine i ljudstvo za čišćenje i proširenje korita reke Toplice. Nakon toga, urađeni su novi bedemi na Stražavačkoj reci i Toplici. Za to je izdvojeno 50 miliona dinara. Čistili smo i Beloljinsku reku, Trnavačku, Bresničku. I kod groblja je čišćeno. Da nismo sve to uradili, ko zna kakva bi situacija sad bila, kaže gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Kako dodaje, voda koja je došla iz pravca Kuršumlije, ne bi napravila tako veliki problem, da nije one koja je naišla iz pravca Blaca, pa kroz Beloljin, Kondželj…
-Angažovane su mašine, ljudstvo, naše komunalno preduzeće, policija, vatrogasci, građani, firme Tasić kop i Mandić. Punili smo džakove. Obzirom da je kiša prestala, videćemo kako će biti, očekujemo da se voda povuče, kaže Simonović i dodaje da će od sutra, komisije za procenu štete, obilaziti poplavljeno područje i procenjivati nastalu štetu.
-Obratićemo se Republici za pomoć, a i Grad će izdvojiti sredstva za nadoknadu nastale štete. Najbitnije je da nema ljudskih žrtava, ističe on.
Inače, za sat vremena, od 13 do 14 sati, vodostaj Toplice je porastao za 30 centimetara, i sada iznosi 320 centimetara.

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=482937

24 jun 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

12 komentara za “Najveća količina vode u istoriji Prokuplja”

 1. Opet ih kiša iznedalila kao i sneg..Strašno.

 2. Sve neka iznenadjenja u opstini Prokuplje

 3. Da li je prohodan pit Kursumlija- Prokuplje?

 4. Mika

  Šta ste bre čistili posekli topole pored reke, ispred Draganje porušili izgrađen kej katastrofa. Nemate bre pojma umesto u Draganji da podignete još tad nasip vi čekate drugu poplavu. A ovi kod pumpe Progas i auto servisa Maslak zatrpaše rečno korito napraviš usko grlo normalno da će Draganja biti pod vodom.

 5. Žalosno da ni mrtve duse nemaju mira

 6. Znači istorija Prokuplja od daleke 2014-te?

 7. Kosanica je opasna reka 2014g je bila veća to iz draguše itd potoci Kosanica nabujala obaljivala Topole nosila balvani drva sve pred sobom.. toplica sa Kopaonika i jelaka zatajila a da je naišla to bi bila Sava ……….

 8. Naravno da treba da odgovara nadleżni.

 9. Hocete vucicaaa prokupcani Evo vam ga ???

 10. Ljilja

  Moje komšije su ponovo poplavljene ono što ih je opet zadesilo kao 2014te je stvarno tuga i jad. Gde će sad ti ljudi, ko će im pomoći. Mnogi se zadužili da bi se sredili posle poplave i sad im se ponovilo. Niko nije ni došao da vide živi li su. Svaka čast vatrogascima koji su ih spasili a ove druge sram bilo.. Bruka.. Šta sad da rade.. Da opet sredjuju i da mole boga da više ne bude poplava jer od toga što će neko nesto preduzeti nema ništa

 11. Normalno je da budu nepogode no nije normalno da bacamo otpad u reke i da rušimo nasipe. Nekada smo sami branili naše bašte i livade sadnjom vrba a sada bi da gledamo a država da odradi i još nam da neki dinar ako je moguće. Eh ko ukinu radne akcije i pomoć komšija?

 12. Sve što treba da se uradi treba raditi što pre te zato čim prođu poplave treba uraditi odbrambeni bedem. To bi opštinama trebalo da bude na prvom mestu

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up