U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Narod pobedio: Neće biti duplih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina

Autor 15 maja 2018

BEOGRAD- Neće biti duplih tehničkih pregleda kao što je najavljeno, već će oni biti kao i do sada na godinu dana, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je pojasnio da je zakonskim odredbama iz 2009. godine predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina.

– Ova odredba neće biti primenjivana i ići ćemo na izmene tog zakona. Niko ne treba da se plaši. Tehnički će biti na godinu dana, kako je bilo do sada – rekao je Stefanović za TV Prva.

Ovaj potez i najava epilog je posle burne reakcije javnosti da će za sva vozila koja su starija od 15 godina biti uveden dupli tehniči pregled.

Računice su pokazale da bi vlasnici ovih automobila, morali da izdvoje minimum 250 evra, koliko bi ih prosečno koštala popravka automobila, ako žele da prođu znatno rigorozniji tehnički pregled po novom pravilniku koji je trebalo da važi od 5. jula.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80313

15 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Narod pobedio: Neće biti duplih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina”

  1. Anonimni

    Mogao je da bude tehnicki pregled na svaka sest mececa ali da ne bude tolko skup.Sirotinja ionako ne mari za svoj zivot vazno da se kotrlja po putu nesto sto se zove kola.

  2. I sta sad.....

    Prvo bi trebalo prestati sa prepisivanjem evropskih zakona, vec nas postojeci urediti i dovesti na nivo naseg materijalnog stanja. zasto neko iz vlasti ne izadje sa podacima i godistima vozila koja izazivaju saobracajne nezgode, necete tu naci ni 20% vozila starijih od 15 godina vec novija vozila maminih i tatinih sinova. A sta je sa motokultivatorima koje ne mozemo registrovati bez prikolica, iako ih kupujemo zasebno……nemogucnost registracije mopeda bez potvrda proizvodjaca, od kojih je dosta prestalo sa radom…….i jos mnogo toga.

  3. Insajder

    Narode jeste sad videli cega se plase? U Beogradu je 100-inak taksista blokiralo grad odma su im izasli u susret. Protiv ovog zakona se u svim gradovima najavljivao bunt i odma su se povukli. Sledece je na redu pokusaj da dignu TV taksu. Sad znate kako da ih sprecite. Obecao Vucic onima na budzetu 500 eura plate pa udri po narodu.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up