U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Nekategorizovano.

Narodna stranka pokrenula akciju „Jedan potpis menja sve“

Autor 27 okt 2018

PROKUPLJE- Na štandu u centru Prokuplja predstavnici Narodne stranke Vuka Jeremića danas su prikupljali potpise protiv sporazuma kojim bi Srbija, kako kažu, omogućila Prištini članstvo u UN i time se nepovratno i trajno odrekla Kosova i Metohije. Akciju su nazvali „Jedan potpis menja sve“.

-Moramo objasniti našem narodu da taj sporazum ne bi značio pomirenje sa Albancima i mir u regionu, upravo suprotno. Sa nezavisnim Kosovom, de fakto priznatim od Srbije, Albancima bi porasli apetiti, pa bi bacili oko i na jug centralne Srbije. Takav sporazum je štetan i ponižavajući za Srbiju i ne bi mogao da služi kao baza za mir i stabilnost”, rekao je Dušan Savić, predsednik Narodne stranke u Prokuplju.

-Nismo protiv normalizacije, zalažemo se za jačanje ekonomskih veza sa Kosovom i Metohijom, ali se protivimo priznanju Kosova. U rešavanju statusa Kosova moramo se u pregovorima držati Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Dok god se ne nađe kompromisno rešenje. – rekao je Savić i dodao da je najbolja brana albanskom i svakom drugom nacionalizmu  čvrst i principijelan stav oko Kosova.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87072

27 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Narodna stranka pokrenula akciju „Jedan potpis menja sve“”

  1. Seljak

    Auuu bas su se okupili. Ima ih celih 8 coveka. Decko idi takmici se i dizi tegove a politiku ostavi drugima. Taj isti Vuk Jeremic je odavno digao rukevi priznao Kosovo kao zasebnu drzavu a vi sada tu nesto hocete da ispravite krivu Drinu.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up